Schrijversduo Mark Doornaert en Rolf van der Leest. Wees welkom op vrijdagmiddag tussen 16.00 en 18.00. Graag vooraf je komst melden via info@bouwmanboeken.nl. FOTO: Heidi Stes
Schrijversduo Mark Doornaert en Rolf van der Leest. Wees welkom op vrijdagmiddag tussen 16.00 en 18.00. Graag vooraf je komst melden via info@bouwmanboeken.nl. FOTO: Heidi Stes

Genieten van Neoliteraire hoogstandjes

4 november 2017 om 13:04 Algemeen

De literaire liefhebbers onder ons kunnen aanstaande vrijdagmiddag hun hart ophalen en genieten van het bekende schrijversduo Doornaert en Van der Leest en schrijfster Maria Boonzaaijer bij Boekhandel Bouwman op de Hessenweg in De Bilt.

De Bilt – De Vlaamse Mark Doornaert en de Nederlandse Rolf van der Leest brengen hun tweede boek 'De erfgenaam' uit de trilogie 'De schaduw van Jakkaru' onder de aandacht en de uit Barneveld afkomstige Maria Boonzaaijer haar inmiddels vierde roman 'De hunkering'.

Taboe

Maria Boonaaijer is naast auteur ook dramadocent, zangeres en stemcoach. In haar laatste roman 'De hunkering' legt zij een taboe letterlijk bloot, de zoektocht naar intimiteit onder alleenstaande ouderen. Eerder verschenen 'Papa Tango' in 2009, 'Het vreemde meisje' in 2013 en het succesvolle 'Joodse buren' 2015 dat deels autobiografisch is.

De in Antwerpen woonachtige Rolf (1967) schreef in 2015 zijn eerste autobiografische roman 'Verslikt in het leven'. Hij kreeg de smaak van het schrijven te pakken en het boek 'Ondeugdelijke spiegeling – werklust' volgde in 2016.

In de pen

Tijdens zijn schrijfproces kwam Rolf in contact met Mark. Zonder elkaar fysiek te ontmoeten schreven zij gelijktijdig aan hun manuscripten in Google Docs en ontstond hun eerste literaire psychologische thriller 'Ik, Frederic Brandnetel'. Het tweede deel 'De erfgenaam' is inmiddels een feit. Het laatste deel zit in de pen en wordt in de loop van 2018 verwacht. De rode draad in de trilogie is een man die totaal verknipt is en verkeerde keuzes maakt. Seksueel misbruik uit het verleden speelt een grote rol.

Nagelbijtend wachten

De vraag knaagt: "Wie is die man en waarom is hij zo?" Uiteindelijk blijft de lezer geboeid en zal het antwoord deels vraag blijven. De boeken uit de trilogie zijn afzonderlijk van elkaar te lezen, al wordt het toch nagelbijtend wachten op het laatste deel waarin alles duidelijk wordt! Rolf: "Mark is de grappige van ons twee en brengt de humor in ons werk. Ik ben zelf de serieuze, de techneut. Het samenspel tussen ons is perfect, we vullen elkaar feilloos aan. We schrijven samen autobiografisch, de een zit nog volop in het proces van verwerking, de ander kijkt terug op het verleden.

De routes die je in het leven loopt, de foute keuzes die je maakt en de tragedie die daarop volgt, voortdurend zoekend naar de oplossing van het probleem dat onderhuids speelt. We zijn samen twee ervaringsdeskundigen en leren enorm veel van elkaar."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie