Medewerkers Jose Rossewij, Fieke Faber en Ellen Mook in de Wereldwinkel De Bilt. FOTO: Els van Stratum
Medewerkers Jose Rossewij, Fieke Faber en Ellen Mook in de Wereldwinkel De Bilt. FOTO: Els van Stratum Foto: Els van Stratum

Sjoerd Potter bezoekt de Wereldwinkel

Algemeen

Burgemeester Sjoerd Potters deed voor de zomer een oproep aan alle inwoners van de gemeente De Bilt hem uit te nodigen op de koffie te komen. Een perfecte manier om de inwoners van de gemeente beter te leren kennen. Ellen Mook, secretaris van het bestuur van de Wereldwinkel, twijfelde geen moment en nodigde Sjoerd uit voor een werkbezoek aan de Fairtrade cadeauwinkel. Het antwoord volgde, volgende week woensdag komt hij op bezoek!

De Bilt – De voorbereidingen voor het komende bezoek zijn in volle gang. De etalage is opnieuw ingericht en de winkel heeft een frisse nieuwe uitstraling gekregen. Of de rode loper uitgaat blijft nog een verrassing. “Het is een werkbezoek, dus hij krijgt natuurlijk taken toebedeeld. Hij bezoekt onze winkel op woensdagmiddag 1 november, precies in de Fairtrade week, een leuke bijkomstigheid.

Dit jaar zijn we 6 jaar Fairtrade Gemeente. Er is een nieuwe website van de Biltse Fairtrade Gemeente Campagne (www.fairtrade-debilt.nl) die door Sjoerd tijdens zijn bezoek gelanceerd gaat worden. Een kopje Fairtrade koffie wordt hem absoluut aangeboden. Hij maakt kennis met onze vrijwilligers in de winkel en een asielzoeker met status. Onze medewerkers gaan hem rondleiden in de winkel en vertellen over eerlijke handel, de achtergrond van onze producten en de dagelijkse werkwijze van het Wereldwinkelwerk. We hopen daarnaast op flink wat bezoekers in onze winkel die hij mag vragen waarom ze juist bij ons producten komen kopen. Als het meezit mag hij ook met klanten afrekenen en nog wat cadeautjes inpakken. Stiekum toch wel benieuwd hoe hij dat gaat doen,” vertelt Ellen.

Fieke Faber, actief PR lid van de Fairtrade werkgroep De Bilt: “De Bilt heeft sinds 2011 de officiele status van Fairtrade Gemeente en daar zijn we meer dan trots op. Er is een speciale Biltse Jury die de Fairtrade titels toekent. Inmiddels zijn er diverse scholen en kerken die deze titel verworven hebben. (Sport)clubs, horeca en winkels volgen reeds. Het leuke is dat Sjoerd voorzitter van deze jury is. Voor de gelegenheid hebben we een powerpointpresentatie gemaakt waarin de werkwijze van onze Fairtrade winkel, die samen met de gemeente binnen de Campagne Werkgroep actief betrokken is, uitgebreid wordt uitgelegd”.

De Fairtrade week is van 28 oktober t/m 5 november. Tijdens deze week brengen alle betrokken winkels en horeca fairtradeproducten extra onder de aandacht bij hun klanten. Sjoerd Potters bezoekt de Wereldwinkel (Hessenhof 9, De Bilt) op woensdagmiddag 1 november tussen 14.00 – 15.30 uur. Wees welkom!

advertentie
advertentie