Het judo leert je ook hoe je met elkaar omgaat.
Het judo leert je ook hoe je met elkaar omgaat. Foto: Hans Lebbe

Start schooljudo op basisschool de Rietakker

9 september 2017 om 15:21 Algemeen

Afgelopen maandag 4 september is op Basisschool De Rietakker in De Bilt het Schooljudo gestart.

De Bilt - Alle kinderen van de basisschool krijgen zes weken lang les van een echte judoka waarbij de verschillende waarden van de judosport worden behandeld: vertrouwen, discipline, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid en plezier, zijn de waarden die behandeld worden. Een mooi project wat verweven is in de school. Judo-entertrainer Laura gaf de leerlingen van onder andere groep 4 hun eerste judo les van het jaar.

Schoolwaarden

Directeur Jan Buis van basisschool de Rietakker is erg verguld met deze stap: “Het sluit perfect aan op de schoolwaarden van onze basisschool. Judo leert je ook hoe je met elkaar omgaat én heel belangrijk: ik mag er zijn!”

Wethouder

Ook wethouder Madeleine Bakker-Smit was aanwezig om de eerste les van deze groep 4 bij te wonen: “Ik vind het heel belangrijk dat kinderen bewegen.”

Ze vervolgt: “Met de judolessen ga je nog een stapje verder en neem je de normen en waarden mee die deze sport rijk is in het onderwijs. Deze normen zijn heel belangrijk ook het omgaan met winnen én met verliezen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie