Ouders van kinderen die niet de financiële middelen hebben om hun kinderen te laten sporten, kunnen hulp krijgen van het Jeugdsportfonds.
Ouders van kinderen die niet de financiële middelen hebben om hun kinderen te laten sporten, kunnen hulp krijgen van het Jeugdsportfonds.

Elk kind moet kunnen sporten

31 augustus 2017 om 15:17 Algemeen

De Bilt - In de gemeente De Bilt zijn 61 kinderen het afgelopen schooljaar lid geworden van een sportvereniging met steun van het Jeugdsportfonds in De Bilt. Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en eventueel benodigde sportattributen.

Ouders/verzorgers waarvoor het financieel niet haalbaar is om hun kind(eren) lid te laten worden van een vereniging, komen in aanmerking voor een vergoeding van maximaal 225 euro per kind per jaar. Zij kunnen niet zelf een aanvraag indienen. Dit kan alleen worden gedaan door een intermediair; een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan een leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of maatschappelijk werker.

Iedere professional, werkzaam in het onderwijs, hulpverlening of gezondheidszorg is een potentiële intermediair. Professionals die tijdens hun werk zien dat binnen een gezin weinig geld is om de kinderen te laten sporten, kunnen zich aanmelden. Een kleine moeite, maar een groot effect! Landelijk hebben zich al ruim 8.000 professionals aangemeld. Hoe meer intermediairs zich aanmelden hoe meer kinderen het Jeugdsportfonds kan helpen. Ieder kind moet immers kunnen sporten!

Het Jeugdsportfonds wil natuurlijk dat alle kinderen kunnen meedoen aan sport. Maar het is ook belangrijk dat ze aan álle facetten van de samenleving kunnen meedoen. Daarom wordt waar mogelijk steeds meer samengewerkt met andere partijen, zoals het Jeugdcultuurfonds, Leergeld, Stichting Jarige Job en Fonds Kinderhulp. Op 13 juni j.l. is het platform ‘Kansen voor alle kinderen’ gelanceerd. Op de website www.kansenvoorallekinderen.nl is gemakkelijk te zien welke mogelijkheden er zijn. Zodat alle kinderen kunnen meedoen.

Uiteraard kan ook contact worden opgenomen met één van de medewerkers van het Jeugdsportfonds Utrecht via 06-20074161 of utrecht@jeugdsportfonds.nl.

www.jeugdsportfonds.nl/utrecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie