Afbeelding

Markt- en Oldtimerdag vol activiteiten

1 september 2017 om 08:06 Algemeen

Op zaterdag 9 september vindt de jaarlijkse Markt met oldtimers in De Bilt plaats. De oldtimerdag is meer dan Oldtimers alleen; een braderie, rommelmarkt, optredens van The P.U.B. en kunt u meerijden met Bus27. De markt- en oldtimerdag, die begint om 10.00 uur en wordt gehouden op de Dorpsstraat en rond de Dorpskerk, is groter dan voorgaande jaren, met 160 kramen en ruim 100 oldtimers.

De Bilt - In de Dorpsstraat wordt ook voor de zevende keer de oldtimerdag gehouden. Die lijkt op voorhand een succes te worden, gelet op het aantal deelnemers. Er hebben zich ruim 100 eigenaars van oldtimers aangemeld.

‘s Morgens rijden de wagens een tocht van 70 kilometer door de regio en ‘s middags worden de auto´s opgesteld in de Dorpsstraat. Dit jaar is het ook mogelijk om zonder in het bezit te zijn van een oldtimer mee te rijden.

The P.U.B.

Maar er is meer. De Betuwse band The P.U.B. zal acte de préséance geven. The P.U.B. een echte vintage band speelt goed in het gehoor liggende songs van bekende artiesten. Van gevoelige ballads tot het betere rockwerk. The P.U.B zal op 9 september zorgen voor een aangename verrassing met diverse optredens verdeeld over de dag.

Voor ieder wat wils

Een ander onderdeel is een grote rommelmarkt met onder meer een groot aanbod van tweedehands spullen, boeken, dames- en kinderkleding. De hele Dorpsstraat staat ook vol met kramen.

Daar wordt op 9 september een braderie gehouden met als thema ‘vrije tijd’. Veel verenigingen, instellingen, particulieren en bedrijven uit De Bilt zullen op deze braderie aanwezig zijn. Het totaal aantal kramen op de Marktdag is meer dan 160.

Het is vooral de variëteit van het aanbod die de markt aantrekkelijk maakt, denkt De Rooij.
‘Mensen komen kijken op de markt, maar kunnen ook gelijk oldtimers bekijken.

En degenen die juist van oude auto’s houden, lopen gelijk ook even over de rommelmarkt. Bovendien kun je wat eten en is er voor kinderen van alles te doen.’

Meer dan een auto-event

De Marktdag met Oldtimers is meer dan een auto-evenement. Het is een stap in het verleden in de dynamische wereld van vandaag. Een evenement met allure. Voor bezoekers en deelnemers gastvrij en onderhoudend. Het aanschouwen van historische techniek en design, een mooie tourrit door de omgeving.
Een dag lang genieten, beleven en herbeleven. Een evenement dat garant staat voor grote bezoekers aantallen en die de naam van De Bilt nationaal uitdraagt in de wereld van veteranen, vintage en classic cars.

De Oldtimerdag in De Bilt is, in samenwerking met veel trotse automobielbezitters, uitgegroeid tot een presentatie met meer 120 automobielen.

Bus27

Voor 10 euro koopt u al een kaartje voor Bus27. Dit is een oude Leyland bus uit het voormalig wagenpark van het Gemeentelijke vervoerbedrijf Utrecht met bouwjaar 1956. Ook kunt u ‘s middags meerijden met Bus27 in een route door de Gemeente De Bilt.

Er is nog veel meer

Beklim de kerktoren onder leiding van een gids of bekijk de expositie in de kerk. Luister naar optredens van diverse deelnemers van de braderie of bezoek het grote scoutingsveld op de Dorpstraat. Kinderen vermaken zich bij Marktdag for Kids. De volledige opbrengst gaat naar een goed doel: hulp aan kansarme kinderen.

www.marktdagdebilt.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie