Afbeelding
Foto: Mitch Huisman

Spectaculair waterorgel kustmarkt

30 augustus 2017 om 13:49 Algemeen

De Bilt – In het weekend van vrijdag 8 en zaterdag 9 september vindt in het van Boetzelaerpark de jaarlijkse kunstmarkt plaats. Sinds het ontstaan in 2001 op de Dorpsstraat, is de kunstmarkt uitgegroeid tot een inmiddels groot festival met een breed cultureel programma en ieder jaar een nieuw thema.
Dit jaar staat het thema ‘vriendschap’ centraal. De viering van het 40-jarig jubileum van de vriendschappelijke stedenband tussen De Bilt en Coesfeld mag niet ontbreken en krijgt tijdens dit evenement een speciale plek aan de grote vijver! De vrijwillige brandweercorpsen van beide gemeenten verzorgen een spectaculair waterorgelshow van zwierende waterstralen, zinderende lichtbundels en prachtige muziek op de zaterdagavond. Het waterorgel symboliseert door het samenspel van water, muziek en licht de vriendschappelijke samenwerking tussen De Bilt en Coesfeld.

Leen Blonk, dit jaar tevens jubilerend lid van de vrijwillige brandweer De Bilt en Ger Tielen, en bestuurslid van de Jumelage De Bilt-Coesfeld, namen voor een groot deel de organisatie van dit bijzondere spektakel op zich. Leen: “De opbouw van het waterfontein start al op zaterdag in de namiddag aan de rand van de grote vijver in het park. Voor de watertoevoer maken we gebruik van een waterput in een nabij gelegen straat. Van daaruit leggen we meer dan 200 meter slang naar de plek van het waterorgel. Twaalf leden van de vrijwillige brandweer uit Lette, gemeente Coesfeld komen met het 30 meter brede waterorgel naar De Bilt. Tijdens de show sproeit het water uit 170 mondstukken tot een hoogte van 40 meter. Alles wordt handmatig bediend via meerder spuitstukken. Sinds kort wordt er gewerkt met Led-verlichting, dat is uiteindelijk ook beter voor het milieu”. Ger: “In de afgelopen tientallen jaren hebben zeer veel Biltenaren deelgenomen aan de uitwisseling met Coesfeld. Mensen van alle leeftijden in bestuur, sport, cultuur, onderwijs en noem maar op hebben zich ingespannen om leuke en zinvolle contacten op te bouwen met leeftijdgenoten in Coesfeld. We willen deze mensen bedanken voor hun inzet en we hopen dat zij en andere bewoners van deze gemeente zullen genieten van de show”.

Voor wie nieuwsgierig is en meer wilt weten over de uitwisseling en de nieuwe plannen van de stichting: De Stichting Jumelage De Bilt-Coesfeld heeft een eigen stand op de kunstmarkt, nabij de lokatie van het waterorgel. Of kijk op de website: www.jumelage-debilt-coesfeld.nl. De show vindt plaats bij de grote vijver, op zaterdagavond 9 september tijdens de kunstmarkt in het Van Boetzelaerpark om 21.30 uur.

Meer info: www.kunstmarktdebilt.nl

Door Els van Stratum

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie