Marjan van Olst werkt in de thuiszorg bij Servicepunt Dijckstate in Maartensdijk, onderdeel van De Bilthuysen.
Marjan van Olst werkt in de thuiszorg bij Servicepunt Dijckstate in Maartensdijk, onderdeel van De Bilthuysen. FOTO: De Bilthuysen

Iets betekenen voor een ander

25 augustus 2017 om 08:10 Algemeen

Werken in de thuiszorg! Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een diploma voor verzorgende of verpleegkundige hebt, maar het is een ideale baan om veel te leren, ervaring op te doen én iets te betekenen voor een ander. Daarbij is het een ideale baan die je kunt combineren met een studie, hobby of schoolgaande kinderen.

Maartensdijk - Marjan van Olst werkt in de thuiszorg bij Servicepunt Dijckstate in Maartensdijk, onderdeel van De Bilthuysen. Zij vertelt waar zij gelukkig van wordt in haar werk. “Ik werk al ruim 15 jaar in de thuiszorg. Ik vind het fantastisch werk. Het is lekker los met ruimte voor eigen inbreng.

Je stemt zelf met cliënten af hoe of wat. Daarnaast vind ik het erg leuk om bij mensen thuis te komen, in hun eigen omgeving. Daardoor is geen dag hetzelfde!” Marjan vertelt dat zij veel verschillende werkzaamheden doet, van medische zorg zoals wondverzorging tot het ondersteunen van mensen bij het douchen of aankleden. “Ik doe alles wat iemand nodig heeft aan zorg of ondersteuning om de dag fris te kunnen starten. En dat gebeurt in overleg, met de cliënt en met eventuele mantelzorgers.”

Een band opbouwen

Als de cliënt tevreden is, ben ik het ook. Marjan beschikt over een flinke dosis enthousiasme en overal waar Marjan aanbelt wordt zij hartelijk ontvangen. Zij heeft inmiddels met veel cliënten een band opgebouwd.

Dienstfietsen

“Het is heerlijk dat je zo ontvangen wordt. Voor mij is mijn werk geslaagd als de cliënt tevreden is. Daar word ik zelf ook gelukkig van.” Marjan woont zelf in Bilthoven, maar vaak komt zij lekker op de fiets. Er zijn enkele cliënten die wat verder weg wonen, maar er zijn dienstfietsen en een dienstauto beschikbaar.

Het team van de thuiszorg in Maartensdijk is hecht. ‘s Ochtends wordt er in principe met zijn allen gestart. “We zijn er voor elkaar en kunnen op elkaar rekenen”, vertelt Marjan. “Er is ruimte om met elkaar te overleggen. Dat is fijn want je werkt heel zelfstandig en soms wil je toch even sparren met een collega. Na het werk treffen we elkaar ook weer bij het servicepunt. Wie tijd heeft blijft nog even gezellig na.

Persoonlijke aandacht is belangrijk. Natuurlijk is het druk, er zijn genoeg werkzaamheden”, besluit Marjan haar verhaal.

“Maar de tijd die je hebt voor een cliënt wordt wel goed benut. Ik vind de persoonlijke aandacht die je aan iemand besteedt het meest belangrijk. En je merkt dat dat echt wordt gewaardeerd!”

Wil jij een baan in de thuiszorg?

Wil jij ook werken in de thuiszorg van De Bilthuysen?
Dan zijn er verschillende mogelijkheden bespreekbaar, of het nu gaat om het aantal uur, je werkdagen of tijden. Daarnaast krijg je direct een vast contract!

www.debilthuysen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie