Foto: Antonie Treuren
Foto: Antonie Treuren Foto: Antonie Treuren

Marktdag steunt goede doelen

16 augustus 2017 om 09:15 Algemeen

De Bilt/Groenekan - De Marktdag van 8 en 9 september is primair gestart om minderbedeelden financieel te helpen. Dit jaar heeft het kerkelijke bestuur een viertal goede doelen aangewezen. Bij een van deze doelen is oud-Groenekanner Cora Treuren - van Utrecht en haar man Antonie Treuren, betrokken. Wat zijn hun drijfveren om zo ver weg van huis zich in te zetten voor de bouw van een wijkgebouw. In de miljoenenstad Bogotá is de Presbyteriaanse kerk werkzaam in de buitenwijk Los Alpes (vert. de Alpen). De wijk ligt hoog, vandaar de naam, het ligt nog boven de wijk ‘Paradijs’ en ‘Mooi Uitzicht’. Het zijn namen die je ogen doen fronzen want zo’n paradijs is het er niet om te wonen. 

Een mooi uitzicht hebben de bewoners wel, zeker in de avond wanneer de lichtjes van de huizen schijnen vanuit het dal. De mensen die in Los Alpes wonen zijn veelal vluchtelingen op zoek naar een beter bestaan. Gevlucht voor het jarenlange geweld waar Colombia bekend om is. In deze wijk is de kerk diaconaal present.

Opvang voor 70 kinderen

Regelmatig komen Antonie en Cora in Los Alpes. Zij zijn capacity builders, uitgezonden door de GZB, een zendingsorganisatie binnen de PKN. Het stel ondersteunt de kerk in haar diaconale taak. Elke dag ontvangen ze ruim 70 kinderen na schooltijd, hier krijgen de kinderen een goede maaltijd, mogen ze spelen, krijgen ze bijles en waar nodig mogen ze even slapen. Veel van deze kinderen komen uit een ingewikkelde gezinssituatie, alleenstaande moeders en veel broertjes en zusjes en weinig kansen. De kerk wil zichtbaar zijn en een alternatief bieden.

Speciaal

Cora: “Alle kinderen hier zijn voor ons speciaal maar er is één meisje die mijn hart gestolen heeft: Sarita. Het was een paar weken geleden dat ze huilend op een stoeltje zat en ik naar haar toeliep. Ze gaf me een dikke knuffel en dat lijkt zo schattig, maar dat is het helemaal niet. Ik ben er niet eens elke dag en ik mag haar al troosten. Juist dat is de reden van dit programma, deze kinderen een plek bieden waar ze veilig zijn, zich kunnen ontwikkelen en echt kind kunnen zijn. Daarom zijn we dankbaar dat de Marktdag de Bilt zich in wil zetten voor deze kinderen!”

Cora Treuren – van Utrecht

www.prea.com.co

Groenekanner Cora Treuren - van Utrecht en haar man Antonie Treuren zetten zich in voor de bouw van een wijkgebouw in de buitenwijk Los Alpes. Foto: Antonie Treuren
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie