Buurtbewoners  in de Anne Franklaan in Bilthoven verwijderen de stenen om plaats te maken voor de nieuwe speeltoestellen. Het wordt een veilige speeltuin met meer variatie in de speeltoestellen.
Buurtbewoners in de Anne Franklaan in Bilthoven verwijderen de stenen om plaats te maken voor de nieuwe speeltoestellen. Het wordt een veilige speeltuin met meer variatie in de speeltoestellen.

Metamorfose van oude speeltuin

7 juli 2017 om 10:18 Algemeen

Het is rustig op deze zaterdagmorgen in de Anne Franklaan behalve op de plek waar twee grote containers staan omringd door hekken. Uit de troosteloze grijze lucht vallen minuscule regendruppels neer op de hardwerkende buurtbewoners. Kruiwagens vol met stenen rijden op en aan en er klinken vrolijke stemmen. De waterspetters deren deze betrokken buurtbewoners niet.

Bilthoven - Dankzij het burgerinitiatief zal er op deze plek aan de Anne Franklaan een nieuwe speeltuin herrijzen, De Vlindertuin van Anne&Frank. Een veilige speeltuin met meer variatie in de speeltoestellen, zodat kinderen van verschillende leeftijden er graag komen. Het moet een speeltuin gaan worden waar kinderen van zes en ouder uit de wijk zelfstandig naar toe kunnen gaan om te spelen en te ontdekken.

Vorig jaar zomer sloegen de bewoners van de Anne Franklaan, de Reigerlaan en de Alexander Vosmaerlaan de handen in een. De huidige speelplaats was vervallen. Daar viel voor de kinderen geen plezier te beleven.

Sophie (9 jaar): ‘Er stonden alleen maar peuterdingen. En het rek om een koprol op te maken, is veel te klein. Wanneer ik duikel raakt mijn hoofd de grond.’ Dean (9 jaar) vult aan: ‘De glijbaan is ook te laag en de schommels gaan alle kanten op.’ De moeder van Sophie toont de versleten en ingedeukte rubbertegels die onder de toestellen liggen.
‘Er moest echt iets gebeuren’

Acht betrokken buurtbewoners nemen het voortouw en vormen samen de speeltuincommissie. Zij verzamelen 257 handtekeningen die op 14 juli vorig jaar overhandigd zijn aan de burgermeester, wethouders en leden van de gemeenteraad. Daarnaast richten zij de Vereniging Speeltuin Anne&Frank op met een eigen bankrekening, want er is geld nodig om alle mooie plannen te kunnen realiseren. Gelukkig is de gemeente De Bilt bereid om financiële steun te verlenen, net zoals een aantal bedrijven en fondsen die dit initiatief een warm hart toedragen.

Deze zaterdagochtend is het eerste begin gemaakt. Dean en Sophie weten het wel. Zij kunnen niet wachten op het grote klimtoestel dat er gaat komen, de Mosquito, met glijbaan, vele klim- en hangmogelijkheden. Ook komt er een nieuw duikelhektrio, zodat Sophie een koprol kan maken zonder haar hoofd te stoten.
Maar eerst moet er nog even hard doorgewerkt worden, zodat er aankomende week voldoende ruimte is voor de nieuwe speeltoestellen die komen. De week daarop staat de nieuwe bestrating op de planning en hopelijk is in de week van 10 juli de klus geklaard. Een mooi begin van de zomervakantie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie