Eindmanifestatie KunstExpress in De Bilt

In the Spotlight

Een spetterende afsluiting van KunstExpress

Het KunstenHuis in Bilthoven was vol van kleur, vrolijkheid en enthousiasme tijdens de eindmanifestatie van KunstExpress op 18 mei. KunstExpress is een maatjesproject dat bedoeld is voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij zijn gekoppeld aan een maatje om samen op onderzoek uit te gaan in de kunstwereld. Aan het eind van het ieder schooljaar is er een eindmanifestatie, waarbij de kinderen laten zien wat ze hebben gedaan en bereikt in de afgelopen periode. Het thema was: 'In the Spotlight', en dat was te zien! Er waren kunstwerken en filmpjes van de kinderen te zien, en er waren live optredens met piano, zang, viool, gitaar en ukelele.

De kinderen in het middelpunt

Bij de eindmanifestatie waren veel betrokken partijen aanwezig. Naast de kinderen, hun maatjes en ouders was ook wethouder Anne Brommersma aanwezig. Ze prees de kinderen vanwege hun lef om voor zoveel mensen op het podium te staan. Het publiek vormde een goede afspiegeling van de betrokken partijen: de gezinnen, de gemeente en andere organisaties zoals Steunpunt Vluchtelingen waren vertegenwoordigd. De sfeer was gezellig en informeel: de ouders zagen hun kinderen stralen en waren trots op wat ze bereikt hebben. De eindmanifestatie was van begin tot eind door de kinderen en hun maatjes georganiseerd, waardoor hun karakters en eigenheid overal in terug te zien waren. De kinderen genoten van de aandacht en van de waardering die ze kregen: ze stonden echt in het middelpunt!

Namens het KunstenHuis zijn we heel trots op de realisatie van KunstExpress, en we bedanken gemeente De Bilt en het Jeugdfonds Cultuur hartelijk voor het mede mogelijk maken van het project.

Meer berichten