Expositie in dorpshuis Hollandsche Rading

20 juni 2017 om 13:36 Algemeen

Hollandsche Rading - In het Dorpshuis van Hollandsche Rading wordt zaterdag 1 juli de tentoonstelling geopend ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Historische Vereniging Maartensdijk en het 25-jarig bestaan van de Historische Kring D’Oude School De Bilt.

De tentoonstelling laat het ontstaan van de oude Maartensdijkse kern Hollandsche Rading en de geschiedenis zien aan de hand van oude foto’s/filmpjes, kaarten, voorwerpen en kunst van in Hollandsche Rading werkende kunstenaars van vroeger en heden, zoals schilderijen en kunstvoorwerpen. Deze kunst is tijdelijk in bruikleen gegeven door de kunstenaars zelf of hun nabestaanden.

De officiële opening vindt plaats om 13.00 uur in het Dorpshuis aan de Dennenlaan 57 in Hollandsche Rading. Rob Klaassen, inwoner van Hollandsche Rading, zal de officiële opening verrichten. Tot 16.00 uur is de tentoonstelling die dag te bezoeken. Maandagavond 3-7 is de tentoonstelling open van 19.00 tot 21.00 uur. Dinsdagmiddag 4-7 is de tentoonstelling open van 13.00 tot 16.00 uur. Op woensdag 5-7 van 10.00 tot 12.00 tijdens de bijeenkomst van Leut zal Henk Veenstra, ook woonachtig in Hollandsche Rading, de aanwezigen toespreken. ‘s Avonds van 19.00 tot 21.00 uur is de tentoonstelling ook te bekijken, op donderdagmiddag 6-7 is de tentoonstelling voor het laatst te bezoeken van 13.00 tot 16.00 uur.

Op het ogenblik reist de tentoonstelling 100 jaar Bilthoven. Eind augustus zal er in Dorpshuis De Groene Daan een tentoonstelling gehouden worden over het ontstaan en de geschiedenis van Groenekan. Eind september zal er in Dijckstate Maartensdijk een tentoonstelling worden gehouden over het ontstaan en de geschiedenis van Maartensdijk. Eind oktober zal er vervolgens in Westbroek in molen De Kraai een tentoonstelling worden ingericht over het ontstaan en de geschiedenis van Westbroek.
Tenslotte zal er in november, aan het eind van het jubileumjaar, in het HF Witte Centrum een tentoonstelling worden ingericht over het ontstaan en de geschiedenis van De Bilt. Definitieve data, tijdstip van de officiële openingen en de overige data en openingstijden zijn te vinden op website “van zoddetotpleisterplaaats”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie