Afbeelding

Biltse scholen in actie: dinsdag uur later open

24 juni 2017 om 17:18 Algemeen

De Bilt - Bijna alle basisscholen in de gemeente De Bilt willen dinsdag 27 juni de schooldeuren pas om half tien in de ochtend openen. Dit voornemen maakt deel uit van een landelijke actie die bedoeld is om aandacht te vragen voor de problemen in het basisonderwijs.

In een persbericht gericht aan deze krant: “Alle schoolteams en besturen zijn het met elkaar eens: willen we kinderen goed onderwijs blijven bieden, dan moet er nu geïnvesteerd worden in het primair onderwijs (PO). Daarom komt het Primair Onderwijs in actie.”

Dinsdag 27 juni leggen de teams het werk voor één uur neer en gaan de scholen een uur later open. “De eensgezindheid onder de 17 scholen in onze gemeenten en hun besturen uit De Bilt, Bilthoven, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek is groot: een te hoge werkdruk gecombineerd met een te laag salaris maakt dat studenten niet meer voor het primair onderwijs kiezen. Dat zorgt voor een fiks lerarentekort op termijn en zal voor flinke problemen gaan zorgen als we nu niets doen. Voldoende leerkrachten van goede kwaliteit is belangrijk voor de toekomst van de kinderen in onze gemeente. Daar moet aandacht voor komen in het regeerakkoord.” 

De samenwerking van de basisscholen in onze gemeente is overigens niet nieuw. De schooldirecteuren treffen elkaar met regelmaat, dragen kennis over aan elkaar, wisselen ideeën uit en organiseren samen diverse projecten binnen een collectief beraad De Bilt (CDB). Voorbeelden hiervan zijn de jaarlijkse Kunstprojecten in de School (KIDS), de opvang van vluchtelingenkinderen uit de taalklas en een overlegstructuur tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie