Afbeelding

College De Bilt wil lastenverlichting voor inwoners

29 mei 2017 om 10:14 Algemeen

De Bilt - Het college van B en W van De Bilt kijkt terug op een periode waarin het veel belangrijke dossiers tot uitvoering heeft gebracht en de financiën op orde heeft gekregen. In het komende en laatste jaar van deze collegeperiode is een lastenverlichting voor inwoners gerealiseerd. 

In een persbericht van de afdeling communicatie staat te lezen: “Het college heeft de afgelopen jaren knopen doorgehakt in enkele langslepende en belangrijke projecten. De renovatie van Het Nieuwe Lyceum is aanstaande. Nog dit jaar zijn de renovatie van De Vierstee in Maartensdijk en de onderdoorgang bij de Leijenseweg In Bilthoven afgerond. In januari is definitief gekozen voor een nieuw zwembad in Bilthoven dat past bij de omvang en ambities van de gemeente. De bouwende partij zal dit jaar bekend zijn. De herontwikkeling van diverse locaties in de gemeente biedt kansen voor woningbouw.”

“Ook de ontwikkelingen in het centrum van Bilthoven krijgen steeds meer vorm. Het detailhandelsbeleid, dat binnenkort ter visie ligt, zal verder richting geven aan de ontwikkeling van onder andere de winkelcentra. Met betrekking tot de Life Science as is het college verheugd dat alle inspanningen er toe geleid hebben dat het voormalige Alt-terrein nu als Utrecht Science Park-Bilthoven officieel deel uitmaakt van het Utrecht Science Park.”

“Op het gebied van de zorg heeft de gemeente er veel taken bij gekregen. Het college is er trots op, dat de gemeente zorg kan blijven bieden aan kwetsbare mensen en niemand tussen wal en schip is geraakt. Het gemeentelijke armoedebeleid draagt eraan bij, dat zoveel mogelijk inwoners actief kunnen participeren in de samenleving.”

Huishoudboekje

“De financiële positie van de gemeente De Bilt is voor het derde jaar op rij versterkt. Bijna alle nodige bezuinigingen zijn doorgevoerd. De vermogenspositie van de gemeente is aanzienlijk verbeterd door stortingen in de algemene reserve. Hierdoor is het weerstandsvermogen versterkt, één van de gerealiseerde collegedoelstellingen. Het huishoudboekje van de gemeente De Bilt is op orde.”

“Het college maakt ruimte voor nieuwe investeringen en weet de lokale lasten voor inwoners iets naar beneden te schroeven. Het tarief voor de rioolrechten en afvalstoffenheffing wordt verlaagd. Daar staat weliswaar tegenover dat het OZB tarief verhoogd wordt, maar deze verhoging is lager dan de daling van het tarief voor de andere heffingen. Daarmee vallen de lokale lasten komend jaar per saldo lager uit. Het gaat om een totale lastenverlaging van 300.000 euro.”

Duurzaam

“De spreekwoordelijke groene draad die door het collegeprogramma loopt, krijgt steeds duidelijker zijn beslag. Het afgelopen jaar is met veel partijen gewerkt aan een stevige duurzaamheidsagenda en het Bilts Energie Akkoord is een mooi resultaat daarvan. Het college wil de komende jaren flink investeren in het verduurzamen van haar eigen vastgoed door het terugdringen van het energieverbruik.”

Kadernota 2018 - 2021

“In de kadernota stelt het college de koers voor de komende jaren voor. De raad neemt een besluit over de kadernota, waarna het college langs de vastgestelde lijn de begroting uitwerkt. De kadernota wordt op donderdag 22 juni tijdens de raadsvergadering behandeld. U kunt de volledige kadernota inzien op www.raadsinformatiedebilt.nl bij de agenda van bovengenoemde vergadering.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie