Biltenaar Henk Zandvliet: 'Veertig kilometer is voor mij ook een behoorlijke uitdaging'
Biltenaar Henk Zandvliet: 'Veertig kilometer is voor mij ook een behoorlijke uitdaging'

Nachtwandelen voor Stichting Vluchteling

27 mei 2017 om 11:01 Algemeen

De Bilt - Samen met een groep actieve GroenLinks-leden uit de provincie Utrecht hoopt het Biltse raadslid Henk Zandvliet binnenkort al wandelend veel geld op te halen voor de Stichting Vluchteling.

Op drie plaatsen in het land doen van 17 op 18 juni duizenden mensen mee aan de Nacht van de Vluchteling, een 40 kilometer lange sponsorloop. Op 5 juni is er eerst een oefenloop van Utrecht naar Wijk bij Duurstede. Iedereen die mee wil lopen is welkom.

Tijdens de echte tocht -van 17 op 18 juni- lopen de GroenLinksers in het holst van de nacht van Amsterdam naar Broek in Waterland en via de IJsselmeerkust weer terug naar de hoofdstad.

Het doel is om geld op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. De teller staat daarbij nu al op 6 ton en daarvan is ruim 5000 euro opgebracht door de wandelaars van GroenLinks.

Henk Zandvliet: “We wilden samen wel eens wat anders doen dan met politiek bezig zijn. Zelf wandel ik vaak, maar 40 kilometer en dat grotendeels in het donker, is ook voor mij een behoorlijke uitdaging. Maar je hoort mij niet klagen: ik kan daarna veilig thuis onder de douche en mijn bed in. De mensen waar we het voor doen wacht echter een onzeker bestaan in een vluchtelingenkamp. De Stichting Vluchteling helpt om hun omstandigheden aldaar te verbeteren en daar dragen wij graag ons steentje aan bij.”

Ter voorbereiding loopt de groep op 5 juni van Utrecht naar Wijk bij Duurstede (34 km). Iedereen die mee wil lopen is welkom, of je nu wel of niet hebt ingeschreven voor de Nacht van de Vluchteling. Aanmelden: henk.zandvliet@debilt.nl. Wie wil sponsoren: nachtvandevluchteling.nl/henkzandvliet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie