Afbeelding

Basisschool De Nijepoort viert Pannebier

25 mei 2017 om 11:12 Algemeen

Groenekan - Kinderen, ouders en leerkrachten van de Nijepoort vierden onlangs het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van hun nieuwe school. Iedereen kijkt vol verwachting uit naar deze mijlpaal in het vijfenveertig jarig bestaan van de school: een gloednieuw gebouw voor de basisschool van Groenekan.

Pannenbier is een term uit de bouw. Wanneer het hoogste punt van een gebouw is bereikt en de dakpannen gelegd kunnen worden, wordt bier geschonken, dat door de opdrachtgever beschikbaar wordt gesteld. In sommige streken plaatst men wanneer het hoogste punt bereikt is een meiboom op de nok, meestal is het een vlag die blijft wapperen totdat het pannenbier is geschonken en gedronken. Aannemer Van Norel had ter gelegenheid van de vrijdagmiddagborrel zowel de Norelvlag als de Nijepoortvlag aan de nok bevestigd.

Versteeglaan
De nieuwbouw van de Nijepoort, nu gevestigd aan de Groenekanseweg, vindt plaats aan de Versteeglaan. De kinderen deelden zakjes bloemzaad uit aan de bewoners van de Versteeglaan en nodigden hun nieuwe buren uit om een kijkje te nemen op het bouwterrein.

Realisatie
De staalconstructie is inmiddels gereed, waardoor een goed beeld te vormen is van de vorm van het nieuwe gebouw. De brede theatertrap die dienst doet als tribune is geplaatst en de bovenste verdieping biedt een prachtig uitzicht over de weilanden. Naar verwachting is het nieuwe gebouw voor De Nijepoort gereed in december. Er wordt in samenwerking met Kinderopvang De Bilt ook Buitenschoolse Opvang aangeboden op de nieuwe locatie.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie