Afbeelding

Bob van den Berg wint 47e Maartensdijkse Acht

22 mei 2017 om 08:59 Algemeen

Maartensdijk - De 47e Maartensdijkse Acht is gewonnen door Bob van den Berg. De renner uit ‘s Gravenzande was zaterdagavond de sterkste in de eindsprint van een kopgroep van zes.

Een groot aantal renners had zich aangemeld voor de wedstrijd over 70 kilometer. Direct na vertrek demarreert Kyle Agterberg. In zijn eigen woonplaats wil hij er graag een harde wedstrijd van maken. Behendig stuurt hij door de bochten en pakt een kleine voorsprong. Het peloton trekt op in een lint en enkele ronden later is zijn vluchtpoging voorbij.

Agterberg blijft daarna aanvallend koersen. De tweedejaars junior pakt prijzen bij de diverse tussensprints, schuwt het kopwerk niet en als er een kleine groep ontsnapt zit hij erbij. De voorsprong van deze ontsnappingen blijft steeds beperkt. Het peloton, dat inmiddels in meerdere stukken is gebroken, laat hem niet gaan.

Met nog twintig kilometer te gaan ontstaat er een kopgroep met Kyle Agterberg, Bob van den Berg, Luuk Schuurmans (Domrenner) en drie renners van de Volharding: Tom Koeleman, Frank Visser en Han van de Poppe. De zes werken goed samen en bouwen hun voorsprong snel uit. Ze houden elkaar scherp in de gaten de laatste ronden en laten het aankomen op een eindsprint. Bob van den Berg komt als eerste door de laatste bocht voor de finish. Voorover gebogen trapt hij met hoge snelheid de laatste rechte lijn in. Hij kijkt onder zijn arm door en ziet dat de anderen er niet meer over kunnen komen. Tom Koeleman sprint naar de tweede plaats, voor Visser, Schuurmans, Agterberg en Van de Poppe.

Bob van den Berg glundert van blijdschap. Het is zijn tweede overwinning in een week. Vorig weekend won hij de wielerronde van Nieuw Vossemeer. Koeleman is geëmotioneerd na afloop. Na een moeilijke periode in zijn leven betekent de tweede plaats een overwinning op zichzelf.

Nieuwelingen

Sten Verzijl is winnaar geworden van de wedstrijd voor Nieuwelingen in Maartensdijk. Na 50 kilometer bleek hij de sterkste van de overgebleven groep van twaalf renners. In de voorlaatste ronde van 1.600 meter ontsnapt hij en pakt tien meter op de groep. Er is even twijfel, want wie hem gaat halen verspilt energie die nodig is voor de eindsprint. Verzijl profiteert. Zijn voorsprong blijft klein maar hij komt afgescheiden van de groep juichend over de finish.

De sprint van de groep wordt door de sterk rijdende Enzo Leijnse gewonnen, voor Roy Duijvesteijn en Pim Ronhaar.

Voor Sten Verzijl is het zijn derde overwinning dit seizoen. Op 3 mei won hij de Jeugdronde van Gouda en op 7 mei was hij de sterkste in Spijkenisse. “Het is een moeilijk rondje hier in Maartensdijk”, vertelt hij afloop. “Steeds weer aanzetten na een bocht. Gelukkig ben ik daar goed in en kon ik daardoor mijn voorsprong vasthouden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie