Klimatoloog Rob Sluijter van het KNMI kreeg veel vragen van de kinderen, onder meer: Hoe ontstaan wolken? En hoe ontstaat een windhoos? 
FOTO: Hans Lebbe
Klimatoloog Rob Sluijter van het KNMI kreeg veel vragen van de kinderen, onder meer: Hoe ontstaan wolken? En hoe ontstaat een windhoos? FOTO: Hans Lebbe

KNMI geeft Biltse kinderen ‘weerles’

20 mei 2017 om 11:53 Algemeen

De Bilt - Zo`n 60 schoolkinderen van verschillende Biltse basisscholen hebben deze week ‘weerles’ gekregen. Dat gebeurde in Het Lichtruim waar klimatoloog Rob Sluijter de kinderen op boeiende manier meenam in de wereld van weer en klimaat. 

Rob vertelde wat het KNMI doet in het gebouw met de karakteristieke witte bol. Zijn verhaal ging over weerstations, meetapparatuur en de atmosfeer. En natuurlijk ook over de klimaatverandering. Waarom warmt de aarde op? En wat betekent dat nou eigenlijk: het `broeikaseffect`? 

Met interessante informatie en veel weetjes wist hij zijn luisteraars tot het einde van het uur te boeien. Weet u bijvoorbeeld dat de koudste temperatuur ooit gemeten in Nederland -27,4 C is, en de warmste 38,6 C? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie