In de gemeente De Bilt maken steeds meer bedrijven 'werk' van mantelzorg.
In de gemeente De Bilt maken steeds meer bedrijven 'werk' van mantelzorg.

Start Netwerk Ambassadeurs Werk & Mantelzorg De Bilt

12 mei 2017 om 10:24 Algemeen

DE BILT – In gemeentehuis Jagtlust vond donderdagmiddag 11 mei de feestelijke aftrap plaats van het Netwerk Ambassadeurs Werk & Mantelzorg De Bilt.

Vorig jaar heeft het Steunpunt Mantelzorg De Bilt een succesvolle campagne gevoerd rond het thema Werk en Mantelzorg. Tijdens het afsluitend symposium kreeg de gemeente De Bilt de erkenning ‘Wij werken Mantelzorgvriendelijk’.

Na dit symposium zijn enkele bedrijven – Sweco (de vroegere Grontmij), Stichting Kinderopvang De Bilt, De Bilthuysen en RIVM - actief aan de slag gegaan met het onderwerp mantelzorg binnen hun organisatie. Marianne Houkamp, consulent Mantelzorg: ‘’Met de start van het Netwerk Ambassadeurs Werk & Mantelzorg willen we blijvende aandacht voor dit onderwerp in onze gemeente bewerkstelligen. We beginnen met deze bedrijven en streven naar uitbreiding van het netwerk. De gemeente De Bilt wil graag een voorbeeldrol vervullen en organisaties en bedrijven inspireren om ook aan de slag te gaan met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.’’

Wethouder Madeleine Bakker installeerde het Netwerk. ‘’Dit is een actief onderwerp op de agenda van de gemeente,’’ aldus Bakker. ‘’Ik bedank de aanwezige ambassadeurs dat zij binnen hun bedrijf het thema mantelzorger in hun personeelsbeleid hebben opgenomen. Laten we dit ambassadeurschap op betrokken wijze vormgeven. Wellicht wordt dan het netwerk uitgebreid.’’     
Op de foto van links naar rechts: Wim Groenevelt (Sweco), Sybille Kaldenhoven (gemeente De Bilt), Marijke Meenhorst (De Bilthuysen), Marianne Houkamp (Steunpunt Mantelzorg de Bilt), Johanna van Berge (Sweco), Tineke Plessen (Stichting Kinderopvang De Bilt) en wethouder Madeleine Bakker. Ze staan bij het bordje ‘Mantelzorg Vriendelijk’ dat in de hal van het administratiekantoor van gemeentehuis Jagtlust hangt.

Bedrijven en organisaties die belangstelling hebben deel te nemen aan dit netwerk of die willen onderzoeken hoe het ervoor staat met mantelzorg binnen hun organisatie, kunnen contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg, 06-13071129/030-7271556.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie