Afbeelding

Zaterdag Wielerronde Maartensdijkse Acht

15 mei 2017 om 10:33 Algemeen

Maartensdijk - Aanstaande zaterdag 20 mei wordt voor de 47e keer de wielerronde Maartensdijkse Acht gehouden. De wielrenners zullen hun weg weer vinden over het 1.600 meter lange parkoers.

Het programma bestaat uit twee wedstrijden. Om 17.00 uur starten de Nieuwelingen voor een wedstrijd over 50 kilometer. Voor de Amateurs, die 70 kilometer rijden, klinkt het startschot om 19.00 uur.

Het vierkoppige organisatiecomité van de Maartensdijkse Acht organiseert ook dit jaar weer wielerwedstrijden in de kern van Maartensdijk. In samenwerking met R en TV Tempo Soest worden komende zaterdag wedstrijden verreden voor de Nieuwelingen en Amateurs. Traditiegetrouw wordt gereden over het stratenparkoers dat een échte Acht vormt. De start- en finishlocatie is op de Prins Bernhardlaan, tussen de Patrijslaan en de Spechtlaan. De route leidt vervolgens de renners door de Prinses Marijkelaan, Koningin Julianalaan, Prinses Beatrixlaan, Prins Bernhardlaan, Prinses Marijkelaan, Fazantlaan, Valklaan om weer op de Prins Bernhardlaan uit te komen.

Een aanvallend wedstrijdverloop wordt verwacht bij de koers van de Nieuwelingen. Owen Geleijn, nummer drie vorig jaar, wil graag zijn prestatie in Maartensdijk verbeteren. Hij is in vorm, maar dat geldt ook voor Enzo Leijnse die maar liefst acht keer won in de afgelopen twee maanden.

Bij de Amateurs probeert Martin van Plateringen zijn titel te verdedigen. In het startveld van honderd renners zijn er meerdere die het hem moeilijk kunnen maken. Allard Epping, Eddy Hermsen, Albert van Riessen en Menno van Hees kunnen goed overweg met het bochtige parkoers en stonden eerder al op het podium in Maartensdijk. Tomas Kopecky (winnaar Nieuwelingen vorig jaar) en Wessel Krul (5e) staan ook aan het vertrek bij de Amateurs. Tom de Vreede mag niet onvermeld blijven: hij won de afgelopen twee weken liefst drie koersen en is dus de man in vorm.

PARKEERVERBOD

Als gevolg van bovengenoemde wielerronde zijn op zaterdag 20 mei a.s. tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen ten aanzien van de Prins Bernhardlaan, Prinses Marijkelaan, Koningin Julianalaan, Prinses Beatrixlaan, Fazantlaan en Valklaan, voor zover tot het parkoers van de wielerronde behorend. Het is verboden om tussen 15.00 en 22.00 uur op genoemde wegen voertuigen te parkeren. De organisatie verzoekt u om tijdig de straat autovrij te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie