Foto:

Kunst verbindt!

Column Ike Bekking 

Kunst is de olie in de motor; dat bleek eind mei maar weer eens toen Kunstkring BeeKk haar jaarlijkse rondje Kunst organiseerde. Op bijna 25 locaties, verdeeld over vijf kernen exposeerden meer dan 50 leden hun werk.

De Kunstroute zoals het jaarlijkse evenement heet was een groot succes, sommige kunstenaars repten over meer dan 80 bezoekers; U kon terecht in ateliers, huizen en tuinen.

Wat ik zo knap vind van BeeKk is dat er meer dan 100 kunstenaars lid zijn en dat ze plek bieden aan professionele- èn amateurkunstenaars.

En dat de contributie voor het lidmaatschap laag is zodat het voor iedereen mogelijk is om lid te zijn en dat er daarnaast ook een website in de lucht gehouden wordt waar iedereen zich kan presenteren, handig voor hen die zelf geen website hebben.

"we hangen de slingers vast op"

Naast het organiseren van de Jaarlijkse Kunstroute worden er aan de lopende band andere exposities georganiseerd en zijn er bijeenkomsten, excursies en meer. In de 22 jaar dat deze kunstkring bestaat is ze uitgegroeid tot een homogene, hechte, actieve club.

Wat is het geheim?

Het is de KUNST die de leden bindt maar zonder gepassioneerde voorzitter met bepaalde kwaliteiten houd je de boel geen 22 jaar bij elkaar.

Dat geldt natuurlijk ook voor ons Centrum dat heel voorzichtig begint op te krabbelen; er gloort iets moois. Ondernemers durven hier en daar een stap te zetten zodat we samen weer een mooi geheel kunnen vormen, iets waar we trots op zijn.

Denk aan de onlangs verhuisde Ine Mine, aan de verbouwde TOP, drankhandel de Mol die gaat verbouwen om nog maar te zwijgen over de onlangs heropende Olivier en de plannen en ambities van Jacqueline Teunissen (Bubbles & Blessings) en de andere PARELS die er al jaren zijn.

We zijn op de goede weg, zoals te zien hangen we de slingers vast op (hanging baskets aan de lantaarnpalen) daar fleurt de boel van op en zo geven wij blijk van ons vertrouwen in de toekomst en dat is ook een KUNST!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden