Afbeelding

Geslaagde Meet-and-Greet bij Agterberg

24 april 2017 om 09:51 Algemeen

De Bilt - Bij het Biltse bedrijf Agterberg was het zaterdag 22 april een drukte van belang. Een groep van 25 werkzoekenden kreeg via Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) de kans om kennis te maken met mogelijkheden die deze werkgever hen kan bieden. Met als doel: een directe match of een afspraak voor een sollicitatiegesprek. 

“Achterberg is een fantastisch bedrijf met vele kansen. Hier wordt een hand uitgestoken, grijp deze met twee handen aan!” Met deze woorden opende de wethouder Rost van Tonningen de bijeenkomst. Een meet-and-greet waar het gesprek voeren over werkkansen en werkzaamheden bij Agterberg centraal stond, in plaats van het uitwisselen van cv’s. 

Met een rondleiding door zijn bedrijf toont Frank Agterberg hoe het er aan toe gaat bij hem op de werkvloer en voor welke werkzaamheden de organisatie nieuwe krachten kan gebruiken. Via korte gesprekken verkennen de deelnemende kandidaten of zij mogelijk de kandidaat zijn waar de organisatie naar op zoek is. En met succes: de eerste vervolggesprekken met reële kansen op een baan zijn voor meerdere werkzoekenden een feit. “Een eerste klik. Daar begint het altijd mee. Op een dag als vandaag bieden we zowel werkgever als werkzoekenden de kans om die klik laagdrempelig en in informele sfeer te maken. De ervaring leert dat dit zowel door werkgevers als werkzoekenden als prettig wordt ervaren. Uiteindelijk draait het allemaal om het maken van de juiste match voor beide partijen.” aldus RSD directeur David van Maanen.   

Iedereen die kan werken maar daarbij ondersteuning nodig heeft, valt sinds 1 januari 2015 onder de Participatiewet. Deze wet heeft de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong) vervangen. Voor deze mensen spannen elf Blitse partijen zich gezamenlijk in via het convenant ‘De Bilt Verbindt’. De meet-and-greet is een initiatief vanuit dit kader. “Wij zijn trots op werkgevers als Agterberg, die hun maatschappelijke en lokale verbondenheid tonen en zich inzetten voor onze kandidaten!” vertelt van Maanen. De RSD hoopt dat meerdere Biltse bedrijven het voorbeeld volgen. Want, zo citeerde Rost van Tonningen de Amerikaanse industrieel Henry Ford: “Samenkomen is een begin; samen blijven is vooruitgang; samenwerken is succes.”

Door aansluiting bij ‘De Bilt Verbindt’ kunnen Biltse bedrijven en ondernemers deel uitmaken van een netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers die graag hun ervaringen delen. Werkgevers die mee willen doen kunnen hiervoor contact opnemen met Tanja Vis, accountmanager bedrijven van de gemeente De Bilt via t.vis@debilt.nl of 030 - 228 95 19, of  Bibiana Drent van het Werkgeverservicepunt van de RSD via bibiana.drent@rsdkrh.nl of  06 13 21 75 72. Meer informatie is ook te vinden op http://debilt.nl/ondernemen/de-bilt-verbindt en www.wgspkrh.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie