Korting op paspoort en ID-kaart met U-Pas

21 april 2017 om 16:43 Algemeen

De Bilt - Vanaf 1 mei krijgen alle U-Pashouders 50% korting op paspoort en identiteitskaart in de gemeente De Bilt. Daarmee geeft de gemeente uitvoering aan het nieuwe beleid ‘Doe Mee(r)’, dat eind maart in de gemeenteraad werd vastgesteld. Het is één van de resultaten van goede samenwerking met onder meer de cliëntenraden.

Het is één van de eerste resultaten van het nieuwe beleid om mensen met een krappe beurs tegemoet te komen. De kosten voor een nieuwe identiteitskaart zijn recent verhoogd van €32,- naar €54,-. De duurdere identiteitskaart is weliswaar langer geldig dan voorheen, maar in aanschaf vormt het hogere bedrag voor veel mensen een drempel. Door 50% korting te geven via de U-Pas hebben pashouders vanaf 1 mei dus een voordeligere pas voor langere tijd. 

Doe Mee(r)
Met ‘Doe Mee(r)’ heeft de gemeente een geactualiseerd, samenhangend kader opgesteld voor het armoede- oftewel minimabeleid. Wethouder Rost van Tonningen: “Met dit nieuwe beleid vergroten wij voor jong en oud de mogelijkheden om mee te doen, juist ook de inwoners met een smalle beurs. Zij worden daarbij geholpen om financiële- en taalproblemen op te lossen. Ook in het belang van hun kinderen. Ik vind het belangrijk dat met de U-pas de mogelijkheden worden verruimd “. Zowel bij de totstandkoming als de uitvoering blijven alle betrokken partijen aangehaakt en uitgedaagd om invulling aan het beleid te geven: van cliëntenraad tot jeugdcultuurfonds en van Humanitas Maatjesproject tot MENS De Bilt.

U-Pas
De U-Pas is er speciaal voor inwoners met een inkomen tot 125% van het landelijk geldende  minimumloon. Met de pas krijgen deze inwoners korting op sportieve, recreatieve, culturele en educatieve activiteiten. Ondernemers en maatschappelijke organisaties bepalen zelf de kortingen. Door korting te geven op de aanschaf van een paspoort of identiteitsbewijs geeft de gemeente zelf het goede voorbeeld. In de loop van het jaar wordt het aanbod met voordelen met de U-Pas verder uitgebreid, bijvoorbeeld met gratis zwemlessen voor diploma A. Informatie over de U-pas en een aanvraagformulier vindt men op www.u-pas.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie