Mariëlle en Vincent Cornelissen in de nieuwe groene colbertjes, waar het hele bestuur dit jaar aan te herkennen is. Foto: Rabobank ALS Lenteloop
Mariëlle en Vincent Cornelissen in de nieuwe groene colbertjes, waar het hele bestuur dit jaar aan te herkennen is. Foto: Rabobank ALS Lenteloop (Foto: Rabobank ALS Lenteloop)

Bilthoven in de startblokken voor vierde ALS Lenteloop

Door Els van Stratum

Aanstaande maandag, tweede Pinksterdag, vindt de vierde Rabobank ALS Lenteloop plaats in hartje Bilthoven. De parkeerplaats naast station Bilthoven wordt die dag even omgetoverd naar een klein festivalterrein waar hardlopers, wandelaars, kinderen en toeschouwers samenkomen om sportief te zijn, aan te moedigen en na afloop samen het leven te vieren tijdens de afterparty.

Bilthoven - Initiatiefnemer van deze sponsorloop is Vincent Cornelissen die in 2015 de diagnose ALS kreeg. Voor hem was het de combinatie van twee ingrediënten bij elkaar, een sponsorloop voor extra onderzoek naar de oplossing van ALS en samen het leven te vieren. "De ALS Lenteloop, een loop die net als de lente vrolijkheid en positiviteit brengt en de oplossing van ALS", aldus Vincent.

Mirande Waterlaat, voorzitter van de Lenteloop, bestuur en vrijwilligers zijn er klaar voor en hebben er zin in. Mirande: "De routes zijn dit jaar anders dan voorgaande jaren. Was de 10 kilometer voorheen 2 keer de 5 kilometer, nu is het een nieuwe frisse weg geworden. Bewoners langs de route zijn inmiddels op de hoogte gesteld. En wat zou het ongelooflijk leuk zijn als er langs de weg zo her en der een feestje van gemaakt wordt. Ik denk dan aan ballonnen, slingers, bewoners die de voorbij komende lopers en wandelaars aanmoedigen! We hebben dit jaar een compleet kinderparadijs met o.a. een klimmuur en een springkussen. Rian Gerritsen, moeder Kim uit de Luizenmoeder geeft het startsein voor de KidsRun en reikt na afloop de enorme wisselbeker uit. De shirts zijn dit jaar fluoriserend knalroze en voor de kinderen lichtblauw. En natuurlijk zijn we weer blij dat na afloop van de Lenteloop het feest weer losbarst met de Hermes Houseband. Net als vorig jaar is ook dit jaar een online veiling met verschillende kavels van dinertjes, tuinontwerp, popconcert tot prachtige kunstwerken waarvan de gehele opbrengst naar de ALS Lenteloop gaat. De veiling loop nog tot 7 juni. We zijn inmiddels de grens van 1.000 inschrijvingen gepasseerd. Inschrijven om mee te lopen kan nog tot Tweede Pinksterdag via de website. Je kunt ook een van de deelnemers sponsoren. Bijvoorbeeld de 9 jarige Ravi Snijders. Hij loopt in een team met familie en vrienden mee voor zijn vader die ALS heeft. Of Sabine, zij loopt mee in het team 'Alma', genaamd naar haar moeder die vorig jaar de diagnose ALS kreeg."

Rabobank ALS Lenteloop

De Rabobank ALS Lenteloop is een actie in Bilthoven waarbij hardlopers en wandelaars diverse afstanden kunnen afleggen onder het motto 'samen leven, samen lopen'. Informatie over inschrijven, doneren en de online veiling vind je op www.alslenteloop.nl

Meer berichten