Afbeelding

Diploma’s Jeugd EHBO uitgereikt

20 april 2017 om 09:39 Algemeen

De Bilt - Het Rode Kruis afd. De Bilt heeft woensdag 19 april aan dertien jongeren een Jeugd EHBO diploma uitgereikt.

Een seizoen lang kwamen de jongeren naar Toutenburg voor het aanleren van EHBO vaardigheden. Kennis van het menselijk lichaam hoort daar ook bij. 
Naast het behandelen van wonden, breuken en kleine letsels werd er ook veel tijd besteed aan mensen die bewustzijnsverlies hebben. De cursisten leerden de stabiele zijligging, reanimeren en omgaan met de AED.

Om te toetsen of de EHBO-ers in spé klaar waren om examen te doen vond er een praktijk oefening plaats bij Veldhuizen Groenbeheer. In de personeelsruimte zou een feest plaats vinden, maar er gebeurden, op diverse plekken, ongevallen. Zo was de directeur in een shock geraakt, waren er wonden door het klaarmaken van hapjes, en brandden personeelsleden zich aan de houtkachel. Ook deden de jongeren nog een theorie-examen, alvorens zij een uur lang op hun praktijkvaardigheden werden getoetst.  Gelukkig voldeed iedereen aan de gestelde eisen. 

Woensdag vond tijdens een feestelijke bijeenkomst de diploma-uitreiking plaats. Trots namen daarna Gerlinde van Asselt, Nathaniël Aalberts, Jan Boshuis, Hermen Slootweg, Annelieke Terlouw, Eveline van Schenkhof, Marit Takke, Sjan van Maanen, Edward van Woudenberg, Roseline van den Berg, Esly van Veldhuizen, Theo van Asselt en Anne van Renswoude hun diploma in ontvangst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie