Statushouders op zoek naar een baan via speeddates

18 april 2017 om 11:03 Algemeen

Bilthoven - Op donderdag 20 april organiseert We8Match in het Lichtruim in Bilthoven speeddates voor statushouders en bedrijven. Doel van de speeddates is dat zoveel mogelijk deelnemers een match vormen met een bedrijf en hier aan de slag kunnen. 

Afgelopen maanden hebben 19 statushouders uit De Bilt theatertrainingen gevolgd, gericht op het verkrijgen van een baan, stage, studie of werkervaringsplek, afhankelijk van de wens, de talenten en de mogelijkheden van de statushouder. In de trainingen was er ook aandacht voor het maken van een goed CV en sollicitatiebrief, oefening van sollicitatiegesprekken en gedrag op de werkvloer.

Op 20 april organiseert We8Match voor deze statushouders speeddates met bedrijven en organisaties die interesse hebben om deze talentvolle nieuwkomers te leren kennen. Als er een match is voor een werkervaringsplek of baan, gaan de deelnemers een coachingstraject in waar ze geholpen worden door professionele loopbaancoaches in het verder vormgeven van hun loopbaan.

De speeddates vinden plaats in Het Lichtruim, Planetenbaan 2b, Bilthoven. De bijeenkomst begint om 16.00 uur. Na de opening door wethouder Ebbe Rost van Tonningen wordt afgetrapt met een plenaire meet’n’greet met de deelnemers. Om 17.00 uur start de netwerkborrel.

We8Match
We8Match is een programma dat statushouders (voormalig vluchtelingen) traint en coacht in het proces van integratie en het vinden van een baan. Cultuur wordt hierbij ingezet als hulpmiddel. Met theatertrainingen, persoonlijke begeleiding van een buddy, speeddates met bedrijven en een individueel coachingstraject ontwikkelen deze statushouders hun talenten, gericht op een nieuwe toekomst in De Bilt. ‘Samen aan de slag’ is het motto. Het participatietraject is ontwikkeld en mede mogelijk gemaakt door KunstenHuis, de gemeente De Bilt, Steunpunt Vluchtelingen De Bilt, MENS De Bilt en BNDRS.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie