Afbeelding

Spetterend lenteconcert Montessori leerlingen in het Pieter de Hoogh gebouw

17 april 2017 om 17:37 Algemeen

Deze week gaven alle leerlingen van de Montessorischool een bijzonder concert voor hun ouders en de bewoners van de Pieter de Hoogflat. Alle leerlingen van school begonnen al in januari aan dit muziekproject. Groep 6, 7 en 8 kozen een instrument (viool, klarinet, gitaar of percussie), welke ze de afgelopen maanden mee naar huis namen om thuis te oefenen. Wekelijks kregen zij les van bevlogen muziekdocenten van het Kunstenhuis, die hen hielpen in korte tijd een paar liedjes op de muziekinstrumenten te spelen. Groep 1 tot en met 5 kregen in die weken zangles. In korte tijd werd zo onder professionele begeleiding een goedlopend muziekprogramma neergezet.

Na een aantal maanden oefenen was deze week het moment van de uitvoering gekomen. Het leerlingenorkest was te gast in de zaal van het Pieter de Hoogh gebouw waar de bloesem in de tuin een prachtig achtergronddecor vormde. Eregast Mevrouw van Zutphen, die in de jaren zestig en zeventig als leerkracht op de school werkte en nu in het Pieter de Hoogh gebouw woont, opende het concert. “Altijd als ik langs het Rembrandtplein fiets denk ik nog steeds dat is mijn school, ik heb er een prachtige tijd gehad en het is bijzonder jullie hier nu te mogen begroeten en beluisteren” en daarmee werden de eerste noten ingezet door de dirigent en barstte de muziek los. Blijdschap, enthousiasme en heel veel applaus waren de beloning voor het harde werken van de afgelopen maanden.

Na afloop van het concert zegt Natascha van den Hurk, directeur van de Montessorischool: “Ik ben ontzettend trots op alle leerlingen, fantastisch om te zien hoe ze in korte tijd samen met de professionele en energieke hulp van de muziekdocenten zo’n geweldig concert hebben neergezet.” En met deze woorden gingen de leerlingen en het publiek met een grote lach op hun gezicht naar huis.

De muziekeducatie werd gefinancierd door ouders en deels met subsidie van het Prinses Maximafonds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie