De Matthäus Passion weer in Bilthoevn

9 april 2017 om 15:00 Algemeen

Bilthoven - Op 9 april zal in de Onze Lieve Vrouwkerk aan de Gregoriuslaan in Bilthoven de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach worden uitgevoerd. De uitvoering begint langzamerhand een traditie te worden, na de succesvolle uitvoeringen van de vorige drie jaren. Het Hilversumse Dudok Ensemble heeft als het gaat om de Matthäus Passion een stevige reputatie opgebouwd; de uitvoering kende steeds een grote zeggingskracht, gepaard aan een bijzondere intimiteit. Solisten zijn en waren steeds jonge, veelbelovende professionele zangers. Het Dudok Ensemble staat ook dit jaar onder leiding van Johan Rooze. Rooze is één van de oprichters van het Dudok Ensemble; hij heeft in Nederland een repetitie als Bach-specialist opgebouwd. Voor de uitvoeringen van de Matthäus Passion komt hij over uit Zuid Korea, waar hij momenteel woont en werkt.

Solistische medewerking wordt verleend door Eric Jansen (evangelist), Willem de Vries (Christus), Katharine Dain (sopraan), Robert Kuizenga (altus), André Cruz (tenor) en Tiemo Wang (bas). De uitvoering begint om 15:00uur. Kaarten á €30 zijn te verkrijgen via www.dudokensemble.nl, via www.podiumplein.nl, bij de Bilthovense Boekhandel aan de Julianalaan in Bilthoven (030-2282014) en boekhandel Bouwman aan de Hessenweg in de Bilt (030-2200112).

Het Dudok Ensemble is een project-ensemble, dat bestaat uit een koor en een orkest; bij beiden worden de vitale posities door professionals of semi-professionals bezet, terwijl de anderen goede, ervaren amateurs zijn. Het ensemble heeft jaarlijks slechts enkele grote werken op het programma staan: naast de jaarlijkse uitvoering van de Mattheus werd o.a. Bach’s Weihnachts Oratorium en Hohe Messe, de requiems van Mozart, Fauré en Brahms, de mis in c-klein van Mozart, de Nelson-mis van Haydn en de Vespers van Rachmaninov uitgevoerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie