Afbeelding

Meijenhagen kiest voor de zon

23 april 2017 om 18:54 Algemeen

Bilthoven - Op het clubgebouw van tennisvereniging Meijenhagen zijn vorige week ruim 40 zonnepanelen geplaatst, waarmee de club ongeveer een derde deel van het eigen elektriciteitsverbruik opwekt.

Het plaatsen van de zonnepanelen is behalve door een eigen investering mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de landelijke regeling “Energiebesparing en duurzame energie voor sportaccommodaties”. Nadat de subsidie was toegekend, is het project verder uitgewerkt door Energie Netwerk in samenwerking met energiecoöperatie BENG! Drie bedrijven, waarvan twee lokale, werden uitgenodigd om een offerte uit te brengen en op basis van prijs, kwaliteit, ervaring en exploitatiekosten, is uiteindelijk gekozen voor de firma Zelziuz.

Op de dag dat de panelen geplaatst werden was de zon nog even afwezig, maar Hans Burghouts van Energie Netwerk én lid van Meijenhagen verwacht dat de club al snel veel profijt gaat hebben van deze vorm van energieopwekking: “Dit is een belangrijke stap die past in het streven van Meijenhagen naar verduurzaming. We gaan nu ook kijken wat de mogelijkheden zijn voor LED-verlichting van de banen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie