Zo te zien voelt de ambtsketting nog wat onwennig, maar Sjoerd Potters koos vol overtuiging voor het burgemeestersambt.
Zo te zien voelt de ambtsketting nog wat onwennig, maar Sjoerd Potters koos vol overtuiging voor het burgemeestersambt.

Nieuwe burgemeester Potters geïnstalleerd

4 april 2017 om 19:50 Algemeen

De Bilt - Sinds half februari was bekend wie het zou worden, maar sinds vandaag is hij ook echt de burgemeester van De Bilt. Sjoerd Potters werd door Willibrord van Beek, de commissaris van de Koning in Utrecht,  beëdigd en even later kreeg hij van loco-burgemeester Hans Mieras de ambtsketting omgehangen.

Uit alles bleek dat Potters er heel veel zin in heeft. “Een jongensdroom komt uit”, zo verklaarde hij, direct nadat bekend werd dat hij de komende zes jaar de Biltse kar mag trekken. Commissaris Van Beek wees nog op een heel bijzonder feit: Sjoerd Potters werd op 16 maart zowel lid van de Tweede Kamer als burgemeester. Want op die dag keurde de Kroon zijn benoeming goed. En omdat hij op een 31e plek stond op de VVD-verkiezingslijst en de liberalen op 15 maart 33 zetels bemachtigden, had hij probleemloos voor een tweede termijn als Kamerlid kunnen kiezen.

Maar het werd dus De Bilt. De belangstelling voor de installatie vanmiddag was groot. De voltallige gemeenteraad was aanwezig en ook alle oud-burgemeesters gaven acte de présence. Verder waren er leden van de Tweede Kamer, burgemeesters uit omringende gemeenten, politie, ambtenarij en andere genodigden. Ook Bas Verkerk, tot maandag de waarnemend burgemeester, was van de partij.

Bij de plechtigheid was ook Potters’ partner Toni aanwezig, alsmede zijn moeder. Ontroerend was het moment dat de nieuwe burgemeester zijn vader, Kees Potters, noemde. Vader Potters was trots op zijn zoon en ook andere sprekers maakten daar melding van. Maar Kees Potters overleed tijdens de kerstdagen. De zoon noemde de naam van zijn vader ‘zodat hij er toch bij kan zijn’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie