Afbeelding

De Ark organiseert ontbijtactie Laat een ontbijtje bezorgen en steun ook een ander

1 april 2017 om 20:27 Algemeen

Iemand verrassen? Of zelf genieten van een lekker ontbijtje? Dat kan! Op zaterdag 13 mei wordt er vanuit kerkelijke Wijkgemeente De Ark een ontbijtactie georganiseerd. Uw ontbijtje wordt thuisbezorgd tussen 8.00 en 10.30 uur. Het mooie is dat u, met uw bestelling, ook automatisch iemand steunt die het op enige manier moeilijk heeft.

De ontbijtactie is een herhaling van de actie van vorig jaar. Een groep jongeren uit De Ark wilde toen op een praktische manier iets doen in en voor hun directe omgeving. Door de verkoop van meer dan 200 ontbijtjes, in combinatie met sponsoring, was het mogelijk om voor elke twee bestelde ontbijtjes kosteloos een extra ontbijtje klaar te maken. Deze gratis ontbijtjes werden bezorgd bij mensen die wel een steuntje in de rug konden gebruiken. Op die manier werden ruim 100 mensen, waaronder vluchtelingen, zieken, mensen die recent iemand hadden verloren of die in financiële moeilijkheden verkeerden, op een positieve manier verrast. Daarnaast besloten ook veel mensen om zelf een bekende of minder bekende te verrassen met een ontbijtje. De actie leidde tot veel positieve reacties en contacten.

Een nieuw team is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen om de actie dit jaar te kunnen herhalen. Op zaterdag 13 mei, in het weekend van Moederdag, zullen de ontbijtjes in alle vroegte worden bereid. Vervolgens worden ze in twee tijdvakken, tussen 8.00 en 9.30 uur en tussen 9.00 en 10.30 uur thuisbezorgd binnen de gemeente De Bilt en in de directe omgeving.

Bestellen is mogelijk tot 24 april 2017 via de website, www.ontbijtactiedeark.nl. Een luxe ontbijt kost € 7,50 en bestaat onder andere uit verse broodjes, beleg, een gekookt eitje en vers geperste jus d’orange. Een kinderontbijt kost € 5,00. Meer informatie is te vinden op de website. Daarnaast is de ontbijtactie te vinden op Facebook en Instagram (Ontbijtactie De Ark).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie