Aankondiging slootjesdag Noorderpark (zondag 16 juni)

Kom ook mee waterdiertjes vangen en help mee aan wetenschappelijk onderzoek

Wat leeft er bij jou in de sloot?

Ga op zoek naar de geelgerande watertor, ontdek wie er zonder ijs kan schaatsen en probeer de snelste zwemmer van de sloot te vangen. Het kan allemaal tijdens de jaarlijkse IVN Slootjesdag op 16 juni. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen dan samen met hun (groot)ouders waterdiertjes vangen en waterproefjes doen. Natuurlijk onder begeleiding van een IVN Natuurgids. Ook in De Bilt/Utrecht doen we mee aan de Slootjesdagen.

De Slootjesdag in De Bilt/Utrecht

Tijdens de IVN Slootjesdag kan je op 16 juni van 11:00 uur terecht bij de parkeerplaats aan de St. Anthoniedijk (zijstraat van de Gageldijk). Onze gidsen zijn daar tot ongeveer 14:00 uur. We nemen je mee in de bijzondere onderwaterwereld van de sloot.

Een eigen schepnet meenemen mag. Wij zorgen ook voor het nodige materiaal.

Er kunnen maximaal 50 ouders en kinderen deelnemen. Je kunt je aanmelden via het webformulier op onze site https://www.ivn.nl/afdeling/de-bilt-eo/activiteiten/slootjesdag of door een mail te sturen naar secretariaat@ivndebilt.nl onder vermelding van Slootjesdag en opgave van het aantal volwassenen en kinderen.
Voor meer info kunt u contact opnemen met Christ-Jan Nederlof, bereikbaar via 06-55743770

Meewerken aan wetenschappelijk onderzoek


Waterdiertjes vangen is niet alleen leuk om te doen, tijdens de Slootjesdagen help je ook mee de waterkwaliteit te onderzoeken met behulp van citizen science. Iedereen kan de waarnemingen vastleggen op het speciale telformulier en invoeren ivn.nl/slootjesdagen. Je ziet dan gelijk wat de score van je slootje is! Met de resultaten brengen wetenschappers van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in kaart hoe gezond Nederlandse slootjes zijn.

Partners onderzoek

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Daarom voegen we een citizen science element toe aan de IVN Slootjesdagen. Hierbij werken we samen met het NIOO-KNAW en waterdiertjes.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden