De hoorzitting is op de zolder van het oude deel van het gemeentehuis, het vroegere landhuis Jagtlust.
De hoorzitting is op de zolder van het oude deel van het gemeentehuis, het vroegere landhuis Jagtlust.

Hoorzitting zendmast De Leyen

26 maart 2017 om 10:45 Algemeen

Bilthoven - In het gemeentehuis wordt dinsdagavond een hoorzitting gehouden over de plaatsing van een zendmast in de wijk De Leyen. De hoorzitting is openbaar en iedereen die geïnteresseerd is of geraakt wordt door de plaatsing van de mast is vanaf 19.30 uur welkom in de oude raadszaal, op de zolder van Jagtlust.

Veel bewoners tekenden in januari bezwaar aan tegen de plaatsing van een zendmast. Die bewoners zijn van mening dat zij door de gemeente niet behoorlijk zijn ingelicht. Daarbij hadden zij ook verder bezwaren tegen de zendmast, om redenen van welstand, mogelijke gezondheidsrisico´s, het feit dat een speelveld daardoor verknoeid zou worden en dat de plaatsing tegen allerlei eigen regelgeving van de Gemeente in zou gaan. 

Inmiddels zijn er 8 bezwaarschriften tegen de vergunning voor de bouw van de zendmast ingediend. 150 buurtbewoners hebben één van die bezwaarschriften ondertekend. De bezwaarmakers krijgen dinsdag 28 maart om 19:30 uur de gelegenheid om voor de vaste adviescommissie voor bezwaarschriften van Gemeente De Bilt nog eens duidelijk te maken wat zij op de bouw van de zendmast tegen hebben.

Daarnaast heeft ook het Gemeentebestuur haar visie in een verweer op schrift gesteld. De bijeenkomst is openbaar en wordt gehouden in de Oude Raadszaal van het Gemeentehuis. 
Naar aanleiding van het advies van de Commissie zal het gemeentebestuur al dan niet besluiten de reeds verleende vergunning in te trekken. 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie