Afbeelding

Muzikale SuperKids geslaagd

16 april 2017 om 14:48 Algemeen

De Bilt - Op vrijdag 15 april kregen de SuperKids van de Koninklijke Biltse Harmonie (KBH) hun diploma uitgereikt tijdens de laatste les van het seizoen.  

Tien jongens en meisjes hebben deze muzikale cursus voor kinderen van groep 2 en 3 van de basisschool gevolgd.  De kinderen hebben  veel leuke liedjes geleerd, gedanst, bewegingsspelletjes gedaan en geoefend met ritmes, klanken en samenspel. Ook hebben ze kennisgemaakt met heel veel instrumenten, zoals trompet, klarinet, slagwerkinstrumenten en dwarsfluit. De lessen werden verzorgd door docente Tatiana van der Heijde. 

Tijdens de laatste les van het seizoen kregen de  Superkids bezoek van het saxofoonkwartet van de KBH. De kinderen bekeken de vier saxofoons, van klein tot groot, en luisterden naar het verschil in klank. Toen het kwartet samen ging spelen werd het nog mooier!  Daarna mochten de Superkids zelf op de verschillende saxofoons spelen. Best moeilijk, maar er kwam toch al heel wat geluid uit. En aan het eind van de les kregen alle kinderen hun diploma’s. 

In september 2017 begint de volgende  SuperKids cursus (voor leerlingen uit groep 2 en 3 van de basisschool). Voor leerlingen uit groep 4 en 5 start in september de cursus Algemene Muzikale Vorming.  

Meer informatie over beide cursussen is te vinden op de website www.biltseharmonie.nl of te verkrijgen via opleidingen@biltseharmonie.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie