Afbeelding

Beeldentuin waarschijnlijk voor De Bilt behouden

24 maart 2017 om 11:29 Algemeen

De Bilt - De gemeenteraadsfractie van GroenLinks heeft goede hoop dat de beeldentuin van Jits Bakker op het landgoed Beerschoten behouden kan blijven.

Op maandag 27 maart bespreekt een commissie van Provinciale Staten een memo van gedeputeerde Mariëtte Pennarts, waarin zij voorstelt het beeldenpark op de huidige locatie voort te zetten. Ook andere opties (landgoed Mariëndaal in Renkum en Maximapark in Leidsche Rijn) zijn overwogen, maar wat zwaar weegt is het grote draagvlak voor het behoud van het beeldenpark in de gemeente De Bilt.

Dat draagvlak blijkt uit een motie die eind november in de gemeenteraad werd ingediend en uit de 2500 handtekeningen die via een petitie zijn opgehaald. Naar aanleiding daarvan heeft wethouder Hans Mieras zich bereid verklaard tot een financiële bijdrage in de kosten van de beveiliging en tot het zoeken van samenwerking met het lokale bedrijfsleven om te werken aan een mooie toekomst voor de beeldencollectie.

Raadslid Henk Zandvliet is er blij mee: “Het is eigenlijk een uniek openluchtmuseum. Ik neem heel vaak mensen mee voor een wandeling op Beerschoten en ze zijn altijd enorm verrast over de pracht van de beelden van Jits Bakker. Terecht dat De Bilt daar zo trots op is.” Hij verwacht brede steun vanuit de Statencommissie, zodat de inwoners van de provincie Utrecht en van ver daarbuiten, nog heel lang van de beelden kunnen blijven genieten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie