Wethouder Bakker tekent namens de gemeente.
Wethouder Bakker tekent namens de gemeente.

Nieuwbouw De Regenboog stap dichterbij

18 maart 2017 om 10:35 Algemeen

De Bilt - Wethouder Madeleine Bakker-Smit tekent woensdag 22 maart, namens het college, de overeenkomst die de nieuwbouw van De Regenboogschool in De Bilt inluidt. De Raad van State heeft groen licht gegeven voor de nieuwbouwplannen.

Het ‘tekenmoment’ vindt plaats in basisschool De Regenboog aan de Aeolusweg 8 in De Bilt en begint om 9.15 uur. Het nieuwe gebouw moet komen op de plek waar de huidige school staat. Dat betekent dat de school tijdelijk elders onderdak moet vinden. Gemikt wordt op Het Lichtruim. Daar zijn zes lokalen beschikbaar. “Wij hebben echter 9 lokalen nodig, dus hier ligt nog een uitdaging.”

De Regenboog-nieuwe-stijl wordt meer dan een traditionele basisschool. Er zijn vergaande plannen voor de nieuwbouw van een Integraal Kindcentrum (IKC) De Regenboog. Op de website van de school staat te lezen: “Een IKC is een soort brede school waar verschillende organisaties in onderwijs en kinderopvang vanuit een gedeelde visie samenwerken. De nieuwbouw van IKC De Regenboog zal op de huidige locatie plaatsvinden. In het gebouw staat ontwikkeling, onderwijs en opvang van kinderen van 2 tot en met 12 jaar centraal.”

“Stichting Kinderopvang organiseert de buitenschoolse opvang (4 tot en met 12 jaar). Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor Peutergroep De Regenboog (2 tot 4 jaar). Het onderwijs wordt verzorgd door Algemeen Christelijke Basisschool De Regenboog (Stichting Delta de Bilt). In een apart gebouw op hetzelfde terrein wordt kinderdagopvang (0 tot en met 4 jaar) van Small Society aangeboden.”


De directie hoopt dat dit jaar nog begonnen kan worden met de nieuwbouw.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie