Gemeente wil gratis WiFi in centrum Bilthoven

11 maart 2017 om 21:30 Algemeen

Bilthoven - Op initiatief van de gemeenteraadsfractie van GroenLinks gaan BenW zich ervoor inzetten dat in het centrum van Bilthoven gratis WiFi wordt gerealiseerd.

Dit meldt gemeenteraadslid Henk Zandvliet. Volgens Zandvliet kan een beroep worden gedaan op een subsidie vanuit Brussel. De EU trok eind vorig jaar 120 miljoen euro uit voor de ondersteuning van lokale initiatieven om gratis WiFi mogelijk te maken in de openbare ruimte. Het gaat hierbij om een financiële bijdrage in de installatiekosten en de benodigde apparatuur zoals antennes. Genoemd worden met name parken, pleinen, openbare gebouwen en bibliotheken. BenW zien daarom ook mogelijkheden voor een gratis WiFi-voorziening in andere delen van de gemeente, bijvoorbeeld in en rond het Lichtruim.

Uit de beantwoording van schriftelijke vragen van GroenLinks blijkt dat het College van BenW bereid is om met de Ondernemersvereniging Centrum Bilthoven/De Kwinkelier in overleg te treden over de kosten van het internet abonnement en het onderhoud aan de apparatuur. Op basis daarvan kan, zodra de subsidieregeling door de EU wordt opengesteld (naar verwachting dit voorjaar), in Brussel een aanvraag worden ingediend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie