Forza De Bilt wil einde aan wildgroei reclame-uitingen

4 april 2017 om 11:28 Algemeen

De Bilt - Forza De Bilt wil dat het aantal reclame-uitingen in de gemeente wordt beperkt. “Het is ontsierend en levert financieel niet veel op”, aldus Peter Schlamilch, voorman van Forza.

“In het Coalitieakkoord van 2014 zeiden de coalitiepartijen dat ze reclame-uitingen langs de grotere doorgaande wegen, op rotondes en langs snelwegen wilden gaan toestaan”, zegt Schlamilch, “Nu, 3 jaar later, zien we overal de desastreuze effecten: op alle rotondes staat reclame, en nu verschijnen er ook lichtbakken aan doorgaande wegen. De Herbie-rotonde is velen nog steeds een doorn in het oog, en straks krijgen we misschien ook nog een reclamemast naast de A27. Een gruwel.”


Forza begrijpt niet helemaal wat het plan van het college met het aanzicht van onze gemeente is. “Nog maar een paar maanden geleden wilde dit college onze gemeente de komende 10 jaar ontsieren met tijdelijke wooncontainers. Dat plan is dankzij Forza gelukkig niet doorgegaan”, vervolgt Schlamilch. Waarmee hij zijn rol een tikkeltje overdrijft. Forza is een eenmansfractie in de Biltse raad.

“Er worden elk jaar wel een paar bomen gekapt voor allerlei onnodige busbanen op de Soestdijkseweg, en nog steeds is de dreiging van hoogbouw bij het station niet van de baan: denk maar aan De Timpe (bijna 18 meter hoog) en de Kwinkelier, tot 28 meter hoog. Het is hier toch geen Overvecht?”


Forza begrijpt dat het college naar inkomsten zoekt, maar dit is niet de manier. “Laatst nog stemde de gemeenteraad in met een plan om 130 kinderen gratis zwemles te geven op kosten van de belastingbetaler, en dat kost maar liefst 100.000 euro. Absurd natuurlijk, het geld is schaars en wordt tegelijkertijd met astronomische snelheid over de balk gegooid.”


Forza gaat in een motie het college oproepen te stoppen met verdere uitbreiding van reclame in de openbare ruimte en de bestaande reclame te heroverwegen.
Forza roept iedereen op die klachten of opmerkingen heeft over reclame in de openbare ruimte die te melden via info@forzadebilt.nl
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie