Drie kampioenen. Eén daarvan is NOVA.
Drie kampioenen. Eén daarvan is NOVA.

Korfbalkampioenen worden gehuldigd

3 maart 2017 om 14:12 Algemeen

De Bilt - Een gedenkwaardige korfbaldag: op 18 februari werden de eerste teams van de Biltse korfbalverenigingen NOVA, DOS en Tweemaal Zes zaalkampioen in hun eigen klasse. Namens het college van burgemeester en wethouders ontvangt wethouder van sport Madeleine Bakker-Smit op vrijdag 10 maart om 17.00 uur de selecties en hun bestuur op het gemeentehuis.

Het Bilthovense NOVA versloeg in de laatste wedstrijd Regio’72 uit Vaassen met een ruim puntenverschil en bleef daarmee voor de 23e achtereenvolgende keer ongeslagen in de competitie. Dit was voldoende om NOVA na tien jaar weer terug te brengen naar de 1e klasse.

Tweemaal Zes uit Maartensdijk pakte het kampioenschap door met één punt verschil het Veenendaalse SKF korfbal te verslaan en promoveerde zo naar de hoofdklasse.

Het jubilerende DOS uit Westbroek eiste het kampioenschap op door in eigen huis Telstar uit Hoevelaken met een marge van 13 punten te verslaan. DOS mag zich volgend seizoen voor de eerste keer in de overgangsklasse bewijzen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie