Persbericht Verantwoord Gamen De Bilt 24-6

Maandag 24 juni a.s.

20.00 – 22.00 uur; inloop vanaf 19.45 uur

Het Lichtruim, hal Wereldwijs, Planetenplein 2, Bilthoven

Verantwoord gamen

Gamen is een groeiend fenomeen. Steeds meer kinderen, jongeren, maar ook volwassenen doen het. Gamen kan ontzettend leuk en leerzaam zijn, levert ontspanning en is tegenwoordig zelfs een sport. Tegelijkertijd kan overmatig gamen leiden tot negatieve gevolgen zoals minder sociale interactie, gezondheidsproblemen en frictie in het gezinsleven met als minst gewenste resultaat zelfs verslaving als gevolg van 'onverantwoord game-gedrag'. 

Tijdens de interactieve workshop van Stichting Verantwoord Gamen krijg je informatie over mogelijke effecten van gamen, zowel positief als negatief, neem zelf plaats achter een "console" en heb je de mogelijkheid om al je vragen over het game-gedrag van je kind en hoe jij daar mee om gaat te stellen. Hoe kun je het beste omgaan met gamende kinderen en/of jongeren? Hoe ga je het gesprek aan? Wanneer is gedrag ontoelaatbaar? Neem je eigen vragen mee en bespreek ze met de mannen uit de gaming wereld en wellicht leer je van ouders die in hetzelfde schuitje zitten. 

Nadat de Stichting afgelopen jaar actief in gesprek is gegaan met jongeren op meer dan 25 scholen, is het nu tijd om met de ouders in gesprek te gaan. Tijdens de eerste serie workshops en bijeenkomsten zal het programma middels experimenten en vragenrondes gefinetuned worden om zo in de volgende serie nog meer impact te kunnen hebben en verantwoordelijk en bewust game-gedrag zo effectief mogelijk te stimuleren! 

Voor wie?

Ouders met kinderen die gamen, daar eventueel gevolgen van ondervinden in de relatie met het kind, zien dat het kind ongezonde patronen ontwikkelt en niet goed weten hoe om te gaan met het (onverantwoord) game-gedrag. De workshop is special voor ouders die willen weten wat verantwoord-gamen is en hoe het in te zetten is in het dagelijks leven om bewuster en structureler om te gaan met het gamen. Daarbij is het van belang dat de ouder zich realiseert dat zijn of haar rol en houding daarin erg belangrijk is. Wees dus ook bereidt naar je eigen gedrag te kijken!

Door wie?

De Stichting Verantwoord Gamen is ontstaan uit inmiddels 10 jaar praktijk ervaring in het begeleiden van professionele gamers in Nederland. 5 jaar geleden zijn ze gestart met het combineren van die ervaring met onderzoeksresultaten van wetenschappers omtrent gerelateerde onderwerpen om zo positieve en bruikbare handvatten voor gamers en hun direct omgeving te creëren. 

-     Stichting Verantwoord Gamen werkt op de achtergrond samen met zowel de wetenschappers/onderzoekers (Verslavingszorg en ervaringsdeskundigen) als de meest toonaangevende partijen in de game industrie (Professionele game-clubs en game- ontwikkelaars

-     Zij staan dicht bij de doelgroep en hebben in de afgelopen jaren geleerd wat voor de gamer belangrijke beweegredenen en motivaties zijn.

-     Zij hebben toegang tot een klankbord bestaande uit honderden gamers uit alle verschillende doelgroepen in de gaming industrie die met hen mee willen denken en kritische input leveren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden