Foto:

Open dag, landgoeddiner en concert Boerderij Eyckenstein

De komende tijd wordt er van alles georganiseerd door Boerderij Eyckenstein in Maartensdijk. Op zaterdag 15 juni een open dag met rondleidingen, excursies, theatervoorstelling, lunch en 's avonds een diner in de wei. Op de langste dag vrijdagavond 21 juni net als vorig jaar een klassiek midzomeravond concert in de graanakker.

Locatie
Boerderij Eyckenstein
Eikensteeg 13
3738 LD Maartensdijk

www.boerderijeyckenstein.nl

Open dag
Tijdens de open dag van Boerderij Eyckenstein op zaterdag 15 juni van 10:00 tot 17:00 uur vertellen we je meer over wat de thema's circulaire en lokale landbouw voor ons betekenen. Met ons gemengde Jersey vleesvee en akkerbouw bedrijf dragen wij praktisch bij aan de biodiversiteit op en rondom onze akkers en weilanden.

Dit doen we door een biologische werkwijze (in omschakeling): we gebruiken op het land geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Daarnaast houden we al onze stieren in de stalperiode op stro en rijden we deze in het voorjaar uit over de akkers en weilanden. Hierdoor hoeven we geen drijfmest te injecteren in de grond.
In de weilanden mogen kruiden en bloemen groeien, goed voor onze stieren maar ook goed als voeding voor de wilde bij. We houden daarbij rekening met reekalveren en hazenjongen door op verschillende percelen niet of uitgesteld te maaien.
Ook in onze akkers zaaien we akkerranden in met bloemen en kruiden. Op de akkers telen we ploegloos verschillende soorten graan waarmee we geheel zelfvoorzienend zijn geworden in onze stro en krachtvoerbehoefte.

Op de open dag kun je boer en boerin spreken over alles wat met landbouw en veehouderij op de boerderij samenhangt. Maar er is ook lekkers te proeven en uiteraard is de winkel geopend. Er zijn rondleidingen en een theatervoorstelling in de graanakker door Huize L.I.N.D.A. Overdag maken we broodjes Jersey burger van de bbq en s'avonds hebben we een Italiaans landgoed diner in de graanakker direct naast de boerderij (op inschrijving).

Midzomer avond concert
Op Boerderij Eyckenstein wordt ook dit jaar een klassiek midzomer avond concert georganiseerd op de langste dag: vrijdag 21 juni 19:45 - 22:00 uur. Door Ingrid Nugteren (sopraan) en Henriëtte Wirth (piano), wordt een liedprogramma gebracht van o.a. Mozart, Schumann, Humperdinck, Berlioz en Brahms.
Het concert is op inschrijving.

Kosten
€ 15 per persoon, kinderen tot 12 jaar € 7,50
 

Meer berichten