Van Dijckschool ontwikkelt zich naar ‘brede school’

20 februari 2017 om 21:54 Algemeen

Bilthoven - De Van Dijckschool gaat zich, in samenwerking met Kinderopvang De Bilt, ontwikkelen tot een echte “brede school”, waarin één (pedagogische) doorgaande lijn voor kinderen de leidraad wordt.

Deze samenwerking past in de visie van beide organisaties waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat en een verdere integratie van kinderopvang en onderwijs meerwaarde kan bieden. Met het begin van het nieuwe schooljaar (2017-2018) start Kinderopvang De Bilt met een peutergroep voor twee tot vierjarige en naschoolse opvang.

De peutergroep opent in eerste instantie haar deuren op de maandag, dinsdag en donderdag van 8.00 uur tot 13.00 uur en op termijn ook op de woensdag en vrijdag. Deze peutergroep valt onder de Wet Kinderopvang, wat voor werkende ouders betekent dat zij een deel van de kosten (inkomensafhankelijk) terug krijgen via de kinderopvangtoeslag.

Naast de activiteiten die plaats zullen vinden op de naschoolse opvang zullen er na schooltijd nog andere activiteiten worden georganiseerd, voor alle kinderen van de Van Dijckschool. Kortom een mooi programma voor alle kinderen, voor ieder wat wils, afgestemd op de thema’s die ook op school spelen.

De BSO is geopend op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op de woensdagen worden de kinderen opgevangen op de BSO van de Theresiaschool, eveneens een vestiging van Kinderopvang De Bilt. Met BSO Theresia zal een nauwe samenwerking tot stand worden gebracht. Al de komende zomer kunnen kinderen van de Van Dijckschool opgevangen worden in BSO Theresia.

Per 1 januari 2018 start ook een groep voor kinderdagopvang. Deze groep biedt opvang van 07.30 uur tot 18.30 uur ‘s avonds en staat open voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De van Dijckschool heeft prachtige grote groepsruimtes. De noodzakelijk verbouwing/aanpassing van de ruimtes zal hoofdzakelijk in de zomervakantie plaatsvinden, zodat de schoolgaande kinderen en de leerkrachten zo min mogelijk last ondervinden.

De kinderen van de verticale groep en de peuters gaan beschikken over grote ruimtes en er zal onderling sprake zijn van een nauwe samenwerking. Peuters van de verticale groep die mee gaan doen met een activiteit van de peuters, kinderen uit groep 8 die komen voorlezen, zomaar een greep uit de mogelijkheden die er straks zijn.

Belangstellenden voor een van de drie vormen van kinderopvang kunnen contact opnemen met Kinderopvang De Bilt, tel: 030-2251998, of een mailtje sturen naar planning@kinderopvang-debilt.nl. Uw NAW gegevens en gewenste opvang zullen we dan noteren en in april kunt u dan een plaatsingsovereenkomst voor ofwel de peutergroep, ofwel de BSO verwachten. Voor de kinderdagopvang zal dit rond juni zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie