Daar staan ze dan: de medewerkers van het Utrechts Landschap: FOTO: Angeliek de Jonge
Daar staan ze dan: de medewerkers van het Utrechts Landschap: FOTO: Angeliek de Jonge

Utrechts Landschap viert vandaag haar verjaardag

9 maart 2017 om 18:52 Algemeen

De Bilt - Utrechts Landschap is vandaag precies 90 jaar geleden opgericht: op 9 maart 1927. Dat vierden de medewerkers vanochtend met een gezamenlijk ontbijt op landgoed Oostbroek.

Het doel van de oprichting in 1927 was het veiligstellen van natuur in de provincie Utrecht. Dat doel is de afgelopen 90 jaar onveranderd gebleven. 

Vanaf het eerste uur gaf Utrechts Landschap het beschermen en behouden van natuur vorm door grond aan te kopen. Directeur-rentmeester Saskia van Dockum: “Dat is nog steeds onze doelstelling. Wij zijn opgericht om vierkante meters voor natuur veilig te stellen. Dat is van cruciaal belang, zeker in deze drukke, Randstedelijke provincie. Zo kunnen we de natuur doorgeven aan de toekomst. We hebben daar de afgelopen negentig jaar keihard voor gewerkt en de volgende negenhonderd jaar doen we dat ook.”

Utrechts Landschap viert haar 90-jarige verjaardag op verschillende manieren. Zo ontvangen alle Beschermers (donateurs) van Utrechts Landschap vrijdag 10 maart een speciaal jubileumnummer van het magazine Mijn Utrechts Landschap. Woensdag 22 maart verschijnt het boek ‘Negen seizoenen’ over de natuurgebieden Blauwe Kamer en Grebbeberg. Na de zomer - in september - is er een publieksdag op landgoed Oostbroek, met een markt en rondleidingen in het zeventiende-eeuwse landhuis.

 Meer informatie over het 90-jarig bestaan van Utrechts Landschap vindt u op www.utrechtslandschap.nl/90jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie