Afbeelding

Politieke avond met Tweede Kamerleden in Westbroek

4 februari 2017 om 21:10 Algemeen

Westbroek - Tweede Kamerleden van bijna alle politieke partijen reizen woensdag 22 februari af van Den Haag naar het Dorpshuis in Westbroek.

Op uitnodiging van de Westbroekse Ondernemers Club (WOC) gaan de landelijke politici met zzp’ers, ondernemers en andere geïnteresseerden in gesprek over thema’s die met werk te maken hebben. 

Thema’s op deze politieke avond zijn bijvoorbeeld de wet DBA, de flexwet en de nieuwe ontslagwet. Want ondanks alle goede bedoelingen lijken deze wetten nog niet het bedoelde effect - meer werk, minder regels - te hebben. Of wel? 

Wie komen?
De WOC en het publiek kunnen al hun vragen stellen aan Ronald van Raak (SP, plaats 4 op de kandidatenlijst), Nico Drost (ChristenUnie, plaats 9), Evert Jan Nieuwenhuis (SGP, 10), Matthijs Sienot (D66, 21), Loes Ypma (PvdA, 22), Zohair el Yassini (VVD, 26). Ook het CDA en Groen Links hebben beloofd een afgevaardigde uit de Tweede Kamer te sturen. Of de PVV ook iemand afvaardigt, is nog niet bekend. 

Een goed gesprek
Een zwaar debat is niet de insteek van deze avond; eerder een goed gesprek tussen zaal en politici. Waarbij aan de hand van ondernemerszaken ook het vertrouwen in de politiek aan de orde komt. Want steeds minder mensen gaan naar de stembus, steeds meer mensen brengen een proteststem uit en ‘populisten’ als Wilders en Trump trekken veel kiezers naar zich toe. Een kleine peiling onder het publiek zal dan ook niet ontbreken. Want weet u al wat u gaat stemmen, weet u dat zeker, en denkt u dat uw stem ertoe doet in Den Haag? Aan de aanwezige politici de mooie taak om het wankelende vertrouwen weer een beetje nieuw leven in te blazen. 

De avond wordt gehouden in het Dorpshuis aan de Pr. Christinastraat 2 in Westbroek en begint om 20.00 uur (inloop 19.45 uur). De entree is 10 euro (incl. consumpties) Het politieke deel duurt tot ongeveer 22.00 uur. Daarna is er nog een gezellige borrel. In verband met beperkt aantal plaatsen is aanmelden gewenst, dit kan op www.2kwb.nl 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie