Buitenbioscoop in De Bilt

De Bilt - Op zaterdag 6 juli organiseert Rotaryclub De Bilt-Bilthoven een unieke buitenbioscoop op een van de mooiste plekken van onze gemeente: het Van Boetzelaerpark. Het is een evenement voor iedereen uit de gemeente De Bilt en omstreken.

Begin van de avond, om 17.30 uur, wordt de film Ratatouille voor lagere school jeugd vertoond. Om 21.00 uur is de avondvoorstelling met de met 4 Oscars bekroonde film Bohemian Rhapsody over het leven van de zanger van de popgroep Queen. Tijdens het evenement zijn diverse 'food trucks' aanwezig voor een hapje en een drankje. Tevens zijn er picknickpakketten verkrijgbaar voor tijdens de voorstelling.

Het doel van het evenement is tweeledig; een gezellige avond met het gezin, vrienden en/of familie naar een mooie film kijken in de buitenlucht. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst van de avond afgedragen aan de Stichting Hartekind. Deze stichting zet zich in voor kinderen die geboren zijn met een hartafwijking. Met de opbrengst van de kaartverkoop van de Buitenbios wordt bijgedragen aan onderzoek om de overlevingskansen en kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren.

Bij de voorbereidingen van de Buitenbios zijn diverse locale partijen betrokken. Zo zijn recentelijk enkele klassen van de Julianaschool geraadpleegd bij de keuze van de kinderfilm, waarbij de film Ratatouille de meeste stemmen kreeg.

Meer informatie over de Buitenbios is te vinden op de website: www.buitenbiosdebilt.nl. Deze website is ontworpen met behulp van studenten van het Grafisch Lyceum Utrecht, als onderdeel van hun maatschappelijke stage "Wij zijn de wijk". Op de website zijn kaarten voor de Buitenbios te bestellen.

Als de weersomstandigheden het niet toelaten om de voorstellingen door te laten gaan, zal een alternatieve datum worden vastgesteld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden