Foto:

PERSBERICHT - Dag van de Bouw in Bilthoven Centrum

Dag van de Bouw in Bilthoven Centrum

15 juni is het Dag van de Bouw; een landelijk initiatief van Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven en de aangesloten bouwbedrijven. Tijdens deze open dag krijgt het publiek de mogelijkheid om bouwprojecten en -locaties te bezichtigen die normaal voor het publiek gesloten zijn. In Bilthoven is dit Residence Vinkenplein.

Zaterdag 15 juni tussen 10 en 16 uur opent aannemer Cordeel de bouwhekken. De werkzaamheden voor Residence Vinkenplein zijn in juni 2018 gestart en de oplevering staat gepland voor begin 2020. Er zijn gratis rondleidingen, u kunt vragen stellen aan de werklui en u kunt alvast een kijkje nemen in een commerciële ruimte en appartement. De Dag van de Bouw in Bilthoven Centrum is leuk voor jong en oud. Mede ook omdat er buiten de bouwplaats diverse activiteiten georganiseerd worden.

Waar moet een toekomstbestendig pand in de ogen van kinderen aan voldoen en voor welke doelgroep(en) bouwen ze? Voor welke materialen en architectuur gaan ze en wat verstaan zij onder duurzaam bouwen? Een groepje kinderen van de Julianaschool heeft de afgelopen weken, onder leiding van hun techniekjuf, gewerkt aan een fictief pand. Dit ontwerp is 15 juni in de Kwinkelier te bewonderen.

Vanaf 12 uur staan bierbrouwerij Vandestreek en een foodtruck op het grote plein van de Kwinkelier. Terwijl (groot)ouders hiervan kunnen genieten kunnen kinderen een gratis vaderdagkrant komen maken. Bij goed weer is het op het plein, bij slecht weer in de unit tussen AH en LIDL. Rodriques Bloemers Smartlappen zorgt vanaf 14 uur bij Ine Mine, Ine Mine by Dennis en op het grote plein in de Kwinkelier voor een gezellige sfeer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden