Huize Het Oosten wil steviger financieel fundament

7 februari 2017 om 12:01 Algemeen

Bilthoven - Huize Het Oosten in Bilthoven doet onderzoek om de organisatie financieel toekomstbestendig te maken. Dat is nodig wegens alle veranderingen in de langdurige zorg.

Het komende half jaar wordt onderzocht welke bedrijfskundige oplossingen leiden tot borging en continuering van de kwaliteit van de kleinschalige en bijzondere zorg die wordt geboden. Tegelijkertijd wordt onderzocht op welke manier kan worden bezuinigd met behoud van de kwaliteit van zorg.

In een persbericht staat het volgende: “De Raad van Toezicht stelt per 1 februari 2017 voor een half jaar een parttime financieel bestuurder aan, die met de huidige bestuurder als een tandem optrekt. Zij maken samen een gedegen kwalitatief en financieel plan.

Gert van den Burg, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De bestuurder van Huize Het Oosten heeft de Raad een aantal financiële vraagstukken voorgelegd. We nemen het komende half jaar de tijd om een aantal oplossingsrichtingen te onderzoeken. Doel is de bijzondere leefgemeenschap van Vrijmetselaars, weefsters en gelijkgestemden die Huize Het Oosten is, een stevig fundament te bieden voor de toekomst.”

De medezeggenschapsorganen van Huize Het Oosten is om advies gevraagd. Zij hebben hun steun voor de ingeslagen richting uitgesproken.

Huize Het Oosten heeft dit jaar te maken met de financiële gevolgen van het nieuwe kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Ook is er sprake van een verhoging van de CAO, waaronder eenmalige betaling van de onregelmatigheidstoeslag aan de medewerkers, en een niet voorziene afrekening van servicekosten met huurders van serviceappartementen. Op de langere termijn stijgen de kosten van onderhoud, dat de afgelopen jaren wegens nieuwbouw weinig aandacht heeft gekregen.” 

Huize Het Oosten is een duurzame leef-, woon- en zorgomgeving voor senioren. Het huis heeft zijn oorsprong in de Vrijmetselarij. Huize Het Oosten is opgericht in 1955, de maçonnieke identiteit is onlosmakelijk verbonden met dit bijzondere huis. Zelfstandig wonen en vasthouden aan de eigen levensstijl staat voorop voor de bewoners, ook als de behoefte ontstaat aan een combinatie van wonen en zorg in een meer beschutte omgeving. Bij Huize Het Oosten wonen ongeveer 300 ouderen, van wie 85 bewoners verpleeghuiszorg ontvangen.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie