Foto:

'Alle kinderen mogen meedoen': Stichting Leergeld de Bilt zoekt versterking! Kinderen laten opbloeien

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld Gemeente De Bilt laat deze kinderen weer meedoen!

Sinds 2009 zijn we actief bezig te voorkomen dat kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen worden uitgesloten van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Ons motto is 'Alle kinderen mogen meedoen: nu meedoen is straks meetellen!' Leergeld biedt hen een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

We komen bij de mensen thuis

Onze vrijwilligers gaan op huisbezoek en inventariseren en analyseren per gezin de behoeftes van de kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar. Dan wordt gekeken voor welke voorzieningen de kinderen in aanmerking komen en wordt (financiële) hulp geboden.

'Het is een dankbare job' horen we van onze vrijwilligers. 'Je komt bij de mensen thuis om de kinderen in te schrijven. Dan zie je vaak hoe men rondkomt met heel weinig middelen en vrijwel altijd kunnen we helpen. Het is ook fijn om kennis te maken met veel verschillende culturen.'

240 kinderen geholpen

Vorig jaar heeft Stichting Leergeld de Bilt ruim 240 kinderen geholpen met verschillende voorzieningen. Denk aan een bijdrage voor een laptop of een fiets, contributie voor sportverenigingen, sportkleding, zwem-, dans- en muzieklessen en zomerkampen.

We zoeken per direct versterking!

Om dit dankbare werk te kunnen blijven doen hebben we niet genoeg vrijwilligers. Daarom zijn we met smart op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen die zich in ieder geval 4 uur per week willen inzetten

voor de kinderen in de gemeente De Bilt en haar kernen Maartensdijk, Westbroek, Groenekan, Hollandsche Rading en Bilthoven.

Kom je ons helpen of heb je vragen? Neem dan contact op met Esther Bruijns, coördinator van Leergeld De Bilt, via LeergeldDeBilt@gmail.com of kijk op onze site www.leergeld.nl/debilt

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden