Afbeelding

Campagne GroenLinks van start

9 januari 2017 om 13:14 Algemeen

Ondanks de kou begon GroenLinks De Bilt afgelopen zaterdag met de campagne voor een hartverwarmende uitslag bij de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Een groot aantal leden voerde gesprekken aan de deur bij bewoners in Bilthoven-Zuid. En hoewel de verkiezingen nog niet echt bleken te leven, hadden veel bewoners wel uitgesproken opvattingen over een aantal thema’s.

Zo leven er veel zorgen rondom het thema veiligheid en integratie en daaraan gekoppeld het gebrek aan respect en verdraagzaamheid, ook in het debat hierover. Men verwacht van de politiek dat daar niet alleen over gepraat wordt, maar dat er concreet aan wordt bijgedragen om deze te herstellen. Bijvoorbeeld door meer aandacht hiervoor in het onderwijs en door meer waardering voor het werk van leerkrachten, politieagenten en hulpverleners.

Een ander terugkerend thema is de kloof tussen arm en rijk en de noodzaak om weer te werken aan gelijke kansen voor iedereen. Dit is al langere tijd een belangrijk speerpunt voor lijsttrekker Jesse Klaver en velen bleken zich daardoor aangesproken te voelen.
Verschillende bewoners vroegen daarnaast om aandacht voor lokale thema’s zoals de tijdelijke huisvesting van starters en statushouders. Er is de nodige bereidheid constructief mee te denken over oplossingen voor deze problematiek, maar men wil wel graag dat de gemeente hun inbreng serieus neemt en daar open over communiceert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie