Afbeelding

Kunstlezing De kunstschatten van de Islam

25 december 2016 om 10:46 Algemeen

Bilthoven - Op donderdag 19 januari geeft erfgoedspecialist Mirelle Nunes op veler verzoek bij Bibliotheek Idea een lezing over de kunst van de Islam.

Gezien de huidige actualiteiten zoemt Nunes in deze lezing in op de bron van onze beschaving, het oude Mesopotamië en wordt aan de hand van lichtbeelden gekeken welke kunstschatten daar precies te vinden zijn. Waarom zijn de archeologische resten in Syrië en het Midden-Oosten van groot belang voor ons?

Nunes geeft een inleiding op het vakmanschap van de verfijnde islamitische handwerkkunst en op de architectuur en de daarbij gehanteerde symboliek. Ook gaat Mirelle Nunes in op de verspreiding van de islamitische kunst over de continenten en welke invloeden men daar vandaag de dag nog van kan vinden in de Westerse kunst. Bijvoorbeeld: Hoe verhoudt zich de Westerse schilderkunst tot Oosterse kalligrafie en hoe hebben deze elkaar beïnvloed?

Erfgoedspecialist en kunsthistorica Mirelle Nunes geeft naast lezingen en cursussen algemene kunstgeschiedenis ook rondleidingen in diverse musea.

Plaats: Theaterzaal Het Lichtruim, Planetenplein 2. Bilthoven

Datum: donderdag 19 januari 2017

Tijd: 10.00 – 12.00 uur.

Prijs: € 9,50 leden van Bibliotheek Idea betalen € 7,-

Meer informatie en aanmelden: www.ideacultuur.nl of activiteiten@ideacultuur.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie