Ook bij SVM zijn ze opgelucht: voetballen op kunstgras is niet onveilig.
Ook bij SVM zijn ze opgelucht: voetballen op kunstgras is niet onveilig.

Veilig sporten op kunstgrasvoetbalvelden

25 december 2016 om 09:30 Algemeen

De Bilt/Maartensdijk - Het sporten op kunstgras met rubberkorrels is veilig, zegt het RIVM. De gemeente De Bilt en de voetbalverenigingen FC De Bilt en SVM-Maartensdijk zijn blij met deze conclusie. 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) deed het onderzoek in opdracht van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hieruit blijkt dat sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is. In rubbergranulaat zitten heel veel verschillende stoffen maar deze komen slechts in zeer lage hoeveelheden uit de korrels vrij. Dat komt doordat de stoffen min of meer in het granulaat zijn ‘opgesloten’. Hierdoor is het schadelijke effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar, zo schrijft het RIVM op zijn website. 

Verantwoord
Dat betekent dat het verantwoord is om op deze velden te sporten. De besturen van de voetbalverenigingen FC De Bilt en SVM en de gemeente De Bilt hebben de berichtgeving met grote belangstelling gevolgd. Zij komen gezamenlijk tot de conclusie dat het sporten op de kunstgrasvelden onverkort voortgezet kan worden.

Aanleiding voor het onderzoek was de maatschappelijke bezorgdheid die ontstond na de televisie-uitzending van Zembla ‘Gevaarlijk spel’ in oktober 2016.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie